De introductie in foto’s

22 aug 2022

Ze zijn met ruim 4000 en niet te missen deze week. De eerstejaars maken kennis met Nijmegen. Vox is er elke dag bij. De foto's, gerubriceerd per dag, vind je hieronder of op instagram: @voxweb.nl!

Zaterdag 27 augustus: laatste sportdag & introfestival

Op de laatste (officiële) RU intro dag bezocht de Faculteit der Sociale Wetenschappen het introfestival (foto’s hier) en waren veel introlopers van Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen op de sportdag te vinden (foto’s hier te vinden).
Met afloop van de introductie sluit ook deze fotoblog. Mis je een foto van jezelf? Stuur ons even berichtje via instagram – en we gaan ons best doen om hem te achterhalen.

De laatste dag van het introfestival was druk bezocht. Foto: Johannes Fiebig

Bij Trion konden deelnemers een (versnelde) triathlon afleggen. Foto: Johannes Fiebig

Vrijdag 26 augustus: roeien bij Phocas & sportdag

Voor de allerlaatste keer organiseert Nijmeegse Studenten Roeivereniging Phocas een heus introfestijn bij het bootshuis in Hatert. In het najaar moet de verhuizing naar het nieuwe watersportcentrum langs de Spiegelwaal eindelijk plaatsvinden. Ondanks het grijze weer hangt er een gezellige sfeer: de universiteitsregel van ‘geen bier vóór half vier’ is hier niet geldig. Maar natuurlijk wordt er ook geroeid: eerstejaars mogen na een korte wachttijd al snel het water op, geïnstrueerd door leden van Phocas. Een lid van de introductiecommissie stapt in een boot vol met kinderen: ‘de laatste keer dat ik een boot heb bestuurd was vorig jaar tijdens de intro’. De foto’s vind je hier

Genieten van een heuze vliegshow van turnverening KUNST, handballen bij Ha-Stu of honkballen bij de Radboud Rangers: ook op vrijdag konden zich toekomstige studenten uitleven op de sportdag. De actiefoto’s vind je hier.

 

Wie niet wilde roeien kon zich ook op andere manieren vermaken bij het Maas-Waalkanaal. Foto: Johannes Fiebig

Handballen op de sportdag. Foto: Johannes Fiebig

Donderdag 25 augustus: Introfestival en sportdag onder de brandende zon

Ondanks de extreme 35 graden was het al voor etenstijd gezellig druk op het introfestival. Hiervoor zorgden vooral introgroepjes van de medische- en rechtenfaculteit. De foto’s zijn hier te vinden.

Op de sportdag zochten deelnemers verkoeling in verschillende zwembadjes, opgezet door verenigingen zoals NSSV Aeolus en de Loefbijter.

Rustplekken in de schaduw waren erg gewild. Foto: Johannes Fiebig

Foto: David van Haren

Woensdag 24 augustus: Eerste dag Introfestival op het Vasimterrein

Vier dagen lang kunnen studenten naar het Introfestival op het voormalige fabrieksterrein Vasim. Gisteren was dag één. Net als bij eerdere festivaledities in het Duitse Goch presenteren de Nijmeegse verenigingen zich hier door het aanbieden van allerlei activiteiten: van rolschaatsen en stormbanen tot livemuziek en uiteenlopende feestconcepten. Fotograaf Tom Hessels was aanwezig om de eerste dag (en nacht) vast te leggen.

Ook liefhebbers van livemuziek kwamen aan hun trekken op het festival. Foto: Tom Hessels

Het Introfestival en de omgeving uit de lucht. Foto: Tom Hessels

Dinsdag 23 augustus: Sportdag & feesten op het terras bij Carolus en Ovum

Vandaag stond de eerste sportdag op het programma. Kersverse studenten maakten kennis met alle studentensportverenigingen. Van usual suspects als FC Kunde (voetbal) en Apeliotes (hockey) tot de survivalruns van FEL: alles kwam voorbij. Er werd fanatiek gesport en gezweet – en ook het nodige uitgerust tussendoor. De foto’s vind je hier.

Later op de avond verwelkomden studentenverenigingen Carolus Magnus en Ovum Novum introgroepjes op hun sociëteiten voor een stevige borrel en afsluitend feest. Vox nam een kijkje.

Een introductiegroepje op de sportdag. Foto: David van Haren.

Feest op het terras van Ovum Novum. Foto: David van Haren

Maandag 22 augustus: Intromarkt op de campus & kroegentochten

Voor de tweede keer vond de intromarkt plaats verspreid over de campus, in plaats van in Park Brakkenstien. Naast studie-, studenten en sportverenigingen presenteerden zich bijvoorbeeld ook defensie en de politie bij een van de vele kraampjes. Op zoek naar je foto? Deze kun je hier vinden.

’s Avonds organiseerde de introductiecommissie van Psychologie een grote kroegentocht door het Nijmeegse nachtleven. De foto’s zijn te vinden in dit album.

Introlopers bij het Vox-standje. Foto: Johannes Fiebig

Met speciale kunstjes konden deelnemers van de kroegentocht bonuspunten verdienen. Foto: Johannes Fiebig

Zondag 21 augustus: Registratie & kennismaking

De introductie is begonnen. Zondag kwamen mentorgroepjes bij elkaar op het Centraal Station, in een park of op de campus. In het Sportcentrum haalden alle deelnemers van de intro hun polsbandje op. Bekijk hier de foto’s van zondag, 21-08-2022.

’s Avonds barstte het feest voor het eerst los in de Molenstraat bij het Management Madness feest. De foto’s vind je hier. 

Herendispuut Los Hombres Locos verzamelde in Park Brakkenstien voor enkele potjes Flunkyball.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!