Sumoworstelen, sokpoppen maken en windsurfen op het introfestival

13 aug 2019 ,

Overnachten in stapelbedden, kortere wachtrijen bij de eettentjes en watersporten op het meer: dat zijn de grootste wijzigingen aan het introfestival in het Duitse Goch, dat meer deelnemers verwacht dan vorig jaar.

Op dit moment hebben 3.413 eerstejaars zich ingeschreven voor de introductie en het introfestival. ‘Dat zijn zo’n 150 inschrijvingen meer dan op hetzelfde moment vorig jaar’, zegt organisator Dionne Aldus. Inschrijven voor het introfestival kan nog tot de woensdag van de introductie, iets wat veel studenten traditiegetrouw doen.

Met de intromarkt, een sportdag en een watergevecht wijzigt er weinig aan het concept van de introductie. Eerder raakte al bekend dat het introfestival, dat sinds vorig jaar de 22 weekendkampen vervangt, opnieuw plaatsvindt in Kloster Graefenthal in Goch, vlak over de Duitse grens.

Windsurfen

Het programma van dat festival vullen de meer dan zestig Nijmeegse verenigingen zelf in. In totaal zijn zo’n 150 activiteiten gepland, van sumoworstelen, sokpoppen maken, face paint, levend schaken en een massage workshop tot een internationale pubquiz. De hoofdact van de eerste dag van het festival is de Vijf Verenigingen Cantus, waarbij studenten bier drinken en uit volle borst liedjes zingen onder begeleiding van de Cantusband.

In het meer achter het klooster mag niet gezwommen worden, maar studentenverenigingen Phocas, De Loefbijter en Aeolus geven op zaterdag wel workshops roeien, zeilen en windsurfen. Op zondagochtend, vlak voor de terugtocht naar Nijmegen, is er ochtendgymnastiek en een meditatiemomentje.

Soundsystem

In Goch slapen de eerstejaars niet meer op hun eigen luchtbed, maar in stapelbedden. In totaal zijn er 4.000 slaapplekken voorzien. ‘Door de stapelbedden hebben we minder tenten nodig, waardoor er meer ruimte is voor sport en spel’, zegt organisator Dionne Aldus. Door wat hoger van de grond te slapen, zullen de studenten het ’s nachts minder koud hebben dan vorig jaar. Op het grasveld komt een loungeruimte die wordt ingevuld door Kubus Soundsystem, een student die reggae en andere muziek draait.

Vorig jaar ontvingen de organisatoren heel wat klachten over de lange wachtrijen bij de eettentjes op het introfestival. ‘Dat moet anders’, zegt Aldus. ‘Het eten dat is inbegrepen bij het festival wordt uitgedeeld in meer en grotere tenten dan vorig jaar. En er zijn meer eettentjes waar je zelf eten kunt kopen.’

Gezocht: studenten die de brandwacht willen houden op het introfestival. In ruil voor een shift van acht uur krijg je gratis eten, slaapplek en vervoer naar Goch. De rest van het weekend ben je vrij. Interesse? Stuur een mailtje naar d.aldus@ru.nl

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!