Introductie sluit af met eendaags festival in Park Brakkenstein

16 feb 2023

De introductie komende zomer sluit af met een eendaags introductiefestival tussen de bomen van Park Brakkenstein. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn dan alle ruim vierduizend aankomende eerstejaarsstudenten weer op dezelfde dag welkom voor het feest. Voorgaande jaren kon dat niet vanwege (onzekerheid over) corona.

Geen meerdaags festival dus, maar één afsluitend feest voor alle introductielopers en mentoren. Het voelt weer een beetje zoals vanouds, zoals het voor de coronacrisis was. Ook vindt het introductiefestival niet plaats op het evenemententerrein van De Vasim, maar aan de rand van de campus, in Park Brakkenstein.

Vorig jaar werd het introductiefestival nog uitgespreid over vier dagen. De reden daarvoor was onzekerheid rondom corona: de voorbereidingen voor het festival waren volop gaande tijdens de laatste lockdown.

Het festival vormt aankomende intro dus de échte afsluiter, voor alle studenten. ‘En het is ook nog eens op de campus’, zegt Aldus enthousiast. ‘De Vasim beviel goed, maar we waren op zoek naar een locatie voor een groter aantal mensen. Daarnaast zagen we vorig jaar dat met de hitte (het was meerdere dagen boven de dertig graden, red.) een locatie met meer groen en schaduw geen slecht idee is.’

Ideale locatie

Volgens Aldus is Park Brakkenstein een ideale locatie omdat het dichtbij de universiteit is. Omdat er vaker evenementen plaatsvinden, zoals de jaarlijkse Music Meeting, is er een goede water- en stroomvoorziening.

In het park komen drie podia te staan. Verschillende studentenkoepels zullen voor de invulling van het programma zorgen. De verkoop van eten en drinken gaat, net als vorig jaar, aan de hand van polsbandjes met daarin een chip. Die kunnen studenten zelf opladen. Geld dat aan het eind van de week over is, wordt teruggestort.

Een andere maatregel: het aantal sportdagen wordt teruggeschroefd. Dat worden er dit jaar drie, in plaats van vier. De introductiemarkt keert wél in de oude vorm terug op de campus. Kraampjes zullen als een sliert opgesteld staan tussen verschillende universiteitsgebouwen. ‘Dat was vorig jaar een groot succes’, zegt Aldus. ‘Door die opzet krijgen introlopers de kans om alles te zien. Zo hoeven verenigingen ook niet onderling te concurreren om de aandacht.’

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!