Dossier

Introdeelnemers komen uit de hele wereld

11 aug 2016

Van de drieduizend verwachte introdeelnemers komen er een kleine vierhonderd uit het buitenland. Zoals verwacht opnieuw veel Duitsers: 330. De andere buitenlandse deelnemers komen letterlijk van over de hele wereld naar Nijmegen.

Door het invoeren van de Engelstalige bachelors worden dit jaar aanzienlijk meer buitenlandse studenten verwacht dan vorig jaar. Dat is ook te zien bij de aanmeldingen voor de introductie. Afgelopen dinsdag hadden 387 studenten met een (nu nog) buitenlands postadres zich opgegeven voor de introductieweek. Uiteraard bestaat de grootste groep (330 studenten) uit Duitsers – die al jaren de grootste niet-Nederlandse groep vormen.

Uit veel Europese landen reizen volgende week studenten naar Nijmegen om de introductie te volgen. Opvallendste uitzonderingen: Portugal, Zweden, Oostenrijk en Zwitserland, met geen enkele student die richting de Waal komt. Opvallend is dat er evenveel introdeelnemers uit België als uit Hongarije komen (5).

Botswana
Er zit ook een aantal meer opvallende landen bij. Het ligt voor een student uit Colombia, Zimbabwe of Bahrein niet enorm voor de hand om in Nijmegen te komen studeren. En hoelang heeft die ene student in Botswana moeten googlen om bij de website van de Radboud Universiteit te belanden?

Infographic: Marjolein van Diejen

1 reactie

  1. introcie schreef op 11 augustus 2016 om 16:25

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!