Judoka Amber Gersjes behaalt zilver op ‘Olympische Spelen voor studenten’

02 aug 2023 ,

Judoka en student Amber Gersjes behaalde afgelopen weekend de zilveren medaille op de World University Games. De 26-jarige leidt geen doorsnee studentenbestaan, maar dat van een topsporter.

Een zilveren plak, die mocht judoka Amber Gersjes zondag om haar nek hangen na haar overwinning bij de FISU World University Games (WUG). Op het tweejaarlijkse sportevenement, dat ook bekend staat als ‘de Olympische Spelen voor studenten’, strijden studenten van over de hele wereld tegen elkaar in verschillende sportdisciplines.

Amber Gersjes (L) tijdens een trainingsstage. Foto: Johannes Fiebig

De WUG, voorheen bekend als ‘de Universiade’, vinden dit jaar plaats in de Chinese stad Chengdu. Namens de Radboud Universiteit was naast Gersjes ook judoka Victor van Gerven aanwezig.

Veel stress

De Nijmeegse campus, die ziet Gersjes maar weinig. Het grootste gedeelte van haar tijd brengt ze door op topsportcentrum Papendal in Arnhem, waar ze vijf dagen per week traint. Colleges volgt ze vooral op afstand, of kijkt ze terug. Studeren gebeurt in de vrije uren tussendoor, of ’s avonds. ‘Maar mijn tentamenweken zijn net als die van andere studenten, hoor’, zegt ze lachend. ‘Met vooral veel stress.’

Haar grote droom? De Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Vox liep een dagje met de judoka mee in de voorbereiding op de WUG, en kreeg een kijkje in het leven van een topsporter.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!