Kantoren Comeniuslaan ingezet als leslokalen

07 aug 2019

Zes voormalige kantoorruimtes aan de Comeniuslaan 6 worden komend half jaar ingezet als onderwijslokalen. Aanleiding is de verbouwing van de hal van het Erasmusgebouw.

Comeniuslaan 6, waar tot voor kort communicatiemedewerkers van de universiteit waren gehuisvest, wordt komend half jaar in gebruik genomen als onderwijslocatie. Het gaat om zes voormalige kantoorruimtes, niet geschikt voor hoorcolleges maar wel voor werkcolleges. De verbouwing van de hal van het Erasmusgebouw geeft geluidsoverlast. Daardoor kunnen er geen colleges plaatsvinden op de eerste, tweede en derde verdieping.

De vier zalen boven de Studentenkerk worden voorlopig ook in gebruik genomen als onderwijsruimtes. Op beide locaties zullen naast letterenstudenten, studenten van de faculteit Sociale Wetenschappen colleges volgen. Tot de ingebruikname van het Maria Montessorigebouw hebben zij extra onderwijslokalen nodig.

Gesloopt

Als het Maria Montessorigebouw eind 2020 klaar is, zullen de Thomas van Aquinostraat 8 en de laagbouw van het Spinozagebouw (het B-gebouw) worden gesloopt. Comeniuslaan 6 staat ook op de nominatie om gesloopt te worden en wel medio 2021. Maar het kan ook zomaar zijn dat het gebouw wat langer blijft staan, zegt Ronald Wilke van het Universitair Vastgoed Bedrijf (UVB): ‘Als er plotseling weer extra lokalen nodig zijn, zullen we het gebouw een poos langer inzetten voor studenten.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!