Labrador Casper steelt de show op de tiende verdieping van het Erasmusgebouw

13 dec 2019 ,

Enkele dagen per week neemt parlementair historicus Jan Ramakers zijn hond Casper mee naar het werk, tot grote vreugde van zijn collega's. De zwarte labrador is een hulphond voor kinderen met gedragsproblemen.

Op de tiende verdieping van het Erasmusgebouw kunnen ze niet meer zonder Casper. Parlementair historicus Jan Ramakers en zijn vrouw zijn het gastgezin van de zwarte labrador. De hond verblijft permanent bij hen, maar gaat binnenkort twee dagen per week werken met kinderen met gedragsproblemen. ’s Avonds haalt Ramakers hem opnieuw op. ‘Bij ons kan Casper gewoon hond zijn’, zegt hij.

Omdat Casper een hulphond is en Ramakers’ collega’s geen problemen hebben met allergieën, bleek Casper na overleg met Ramakers’ leidinggevende welkom op het werk. ‘En ook omdat het leuk is, natuurlijk.’

Aaien

Op het werk ligt Casper het grootste deel van de dag bij Ramakers op de kamer, al dan niet te snurken. Af en toe loopt hij een rondje door de gang, op zoek naar snoepjes of een knuffel.

Omdat Casper niet de persoonlijke hulphond is van Ramakers, mag hij geaaid worden door andere mensen. Heel leuk, vinden de collega’s van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis. ‘Elke verdieping zou zijn eigen hond moeten hebben’, zeggen ze.

5 reacties

 1. Sjoerd schreef op 18 december 2019 om 11:09

 2. M. Noorderwerf schreef op 18 december 2019 om 12:58

  Fantastisch! Hoop van harte dat meer dieren op de campus komen. Natuurlijk vooral paarden ivm de workshops voor CIW.

 3. Monique schreef op 19 december 2019 om 14:08

  Ik ben stikjaloers, mijn hond is niet welkom, ofschoon het beestje heerlijk slaapt onder mijn bureau en de mensen het op de afdeling best leuk vinden. Ik ben voor honden op het werk, schijnt volgens wetenschappelijk onderzoek ook erg goed te zijn!

 4. Joost schreef op 19 december 2019 om 14:39

  Ik herinner mij dat ik ooit straffeloos af en toe mijn hond kon meenemen. Maar toen verschenen er ineens bordjes: huisdieren niet toegestaan. Geen idee waarom niet, bij veel bedrijven mag dat gewoon.

 5. mascha schreef op 19 december 2019 om 15:20

  “…. elke afdeling een eigen hond…elk een ander ras, ander kleurtje…”. Ik ben helemaal voor! Bij deze dien ik mijn hond in voor de 20ste verdieping: wel dezelfde kleur, ander ras: langharige teckel. Ook “niet braaf, maar wel lief”.

  Ben benieuwd wat verdieping 1-9, 11-19 in gaat dienen…..

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!