Home » Nieuws » Lekker eten bij chaotische opening Happietaria
Lekker eten bij chaotische opening Happietaria
21 feb 2013
De stroom viel minstens tien keer uit, het brandalarm ging af en het eten kwam wat te laat, maar de organisatie van Happietaria, het tijdelijke restaurant van de vier Nijmeegse christelijke studentenverenigingen, was tevreden over de opening. Foto: Erik van ’t Hullenaar Gisteravond opende restaurant Happietaria zijn deuren. Die gaan pas op 12 maart weer dicht. Dan hoopt de organisatie van Happietaria minstens 20.000 euro te hebben opgehaald voor stichting Tear, een organisatie die arme boeren in India steunt. Als we binnenkomen in De Haard, het pand aan de Groenestraat 170 waar Happietaria dit jaar plaatsvindt, valt direct de stroom uit. Vanuit de keuken klinkt een brul: ‘Trek de stekker van de magnetron eruit!’ Het mag niet baten. Als bestuurslid Henco de schakelaar in de meterkast omzet, klapt de stroom er onmiddellijk weer uit. ‘In de keuken staan overal kookplaatjes aan’, vertelt een nerveuze Henco. ‘Er zitten nu te veel apparaten op dezelfde stroomgroep, waardoor de stroom in de keuken en de hal steeds uitvalt.’ Het levert wat vertraging op in de keuken, maar de 31 gasten in de eetzaal – allemaal genodigden – merken er niets van. Die zaal zit op een andere stroomgroep, dus daar blijft het licht gewoon aan. In de eetzaal speelt een meisje piano. Jef van de Riet, secretaris van het college van bestuur, is er om Happietaria officieel te openen. ‘Namens het college wil ik onze waardering uitspreken voor Happietaria. Dit initiatief past prima bij de identiteit van onze universiteit. Wat Happietaria hier doet is prachtig en het is een goed voorbeeld van waar de Radboud Universiteit voor staat.’ Met het openen van het gastenboek verklaart Van de Riet Happietaria voor geopend. Uiensoep Terwijl we de stroom nog een paar keer zien uitvallen in de keuken, schuiven we aan bij het bestuur van de Koepel der Christelijke Studentenverenigingen Nijmegen (CSN). Penningmeester Mattijn van Leur neemt net de laatste hap van zijn uiensoep. ‘Hij was érg goed. Ik wil mijn moeder niet te kort doen, die maakt ook een hele lekkere uiensoep, maar deze kan daar zeker mee concurreren.’ We worden onderbroken door het brandalarm, dat keihard begint te loeien. Secretaris Hanneke lacht: ‘Ik kom hier wel eens met mijn kringhuis, dan gaat het brandalarm ook vaak af. Je hoeft maar wat hamburgers te bakken of het begint al te loeien.’ Het CSN-bestuur heeft goed gegeten en komt nog eens terug. Hanneke: ‘In elk geval met mijn kringhuis. We hebben al gereserveerd.’ Als we vertrekken is het weer donker in hal en keuken. Henco: ‘Morgen komt de elektricien, om de druk van al die apparaten wat beter over de verschillende stroomgroepen te verdelen. Laten we hopen dat dat lukt, want morgenavond draaien we voor het eerst twee volle shifts, dus dan is de druk op de keuken nóg hoger.’ Is de crew van Happietaria er erg van in de stress geschoten? Henco: ‘Natuurlijk zijn we allemaal hartstikke nerveus. We hebben hier een half jaar naartoe gewerkt en nu is het eindelijk van start. Maar dat is ook geweldig leuk. En ik krijg vooralsnog alleen maar positieve reacties uit de eetzaal.’ / Bregje CobussenWil je eten voor het goede doel bij Happietaria? Reserveren kan hier.
Lekker eten bij chaotische opening Happietaria | Bregje Cobussen schreef op 7 maart 2013 om 00:07
[…] De stroom viel minstens tien keer uit, het brandalarm ging af en het eten kwam wat te laat, maar de organisatie van Happietaria, het tijdelijke restaurant van de vier Nijmeegse christelijke studentenverenigingen, was tevreden over de opening. Klik hier. […]
Lekker eten bij chaotische opening Happietaria | Bregje Cobussen schreef op 7 maart 2013 om 00:07
[…] De stroom viel minstens tien keer uit, het brandalarm ging af en het eten kwam wat te laat, maar de organisatie van Happietaria, het tijdelijke restaurant van de vier Nijmeegse christelijke studentenverenigingen, was tevreden over de opening. Klik hier. […]