Maximale groepsgrootte van 75 studenten is logistieke uitdaging voor Radboud Universiteit

20 aug 2021

In het nieuwe collegejaar wil de Radboud Universiteit zoveel mogelijk onderwijs op de campus aanbieden. De maximale groepsgrootte van 75 studenten levert wel een hoop logistieke uitdagingen op.

Op de laatste coronapersconferentie, een week geleden, maakte het kabinet bekend dat studenten in het nieuwe collegejaar geen 1,5 meter afstand meer moeten houden tijdens colleges. Ook werd duidelijk dat maximaal 75 studenten per collegezaal welkom zijn.

Afgelopen week waren heel wat vergaderingen nodig om uit te zoeken wat de gevolgen van die nieuwe regels voor de Radboud Universiteit zijn. ‘Het goede nieuws is dat in het nieuwe collegejaar opnieuw meer onderwijs mogelijk is op de campus dan vorig jaar’, zegt universiteitswoordvoerder Anja van Kessel.

Opnieuw mondkapjes

Maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Vooral de maximale groepsgrootte van 75 studenten per collegezaal levert logistieke issues op voor de Radboud Universiteit. Die regel geldt namelijk óók voor grote zalen zoals de Vereeniging, waar vorig jaar tot 300 studenten college konden volgen op 1,5 meter afstand van elkaar.

Dat is vermoedelijk slecht nieuws voor studenten van grote opleidingen met veel hoorcolleges. Wellicht zullen zij minder fysieke colleges kunnen bijwonen dan studenten van kleinere opleidingen. ‘Opleidingen moeten zelf communiceren of ze online of fysieke colleges geven, en of ze bijvoorbeeld met inschrijvingen werken’, zegt Van Kessel. ‘Ik adviseer studenten om de cursusinformatie op Brightspace de komende weken in de gaten te houden.’

De andere regels leverden minder problemen op voor de Radboud Universiteit. Vanaf 22 augustus (de start van de introductie, red.) moeten  medewerkers en studenten opnieuw mondkapjes dragen in gebouwen van de universiteit. In gebouwen geldt eenrichtingsverkeer, op de vloer en op de muur zijn looproutes aangebracht. Campuscoaches zullen alles in goede banen leiden.

Mobiele priklocatie

Studenten die door coronaklachten niet naar de campus kunnen komen, moeten contact opnemen met hun studieadviseur. Docenten die redenen hebben om niet naar de campus te komen, moeten daarover afspraken maken met hun leidinggevende. Voor medewerkers die geen onderwijs geven, blijft thuiswerken in ieder geval tot 20 september de norm.

Studenten en medewerkers krijgen het advies om twee keer per week een coronazelftest af te nemen – ook wie al gevaccineerd is. Eerder raakte al bekend dat studenten en medewerkers zich tijdens de introductie op de campus kunnen laten vaccineren tegen corona, op een mobiele priklocatie van de GGD in het Erasmusgebouw.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!