Medisch studiecentrum toch snel aangepakt

29-11-2017

Studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen kunnen snel verbeteringen van hun studiecentrum tegemoet zien. Dat liet het college van bestuur gisteren middels een brief weten aan de medezeggenschap.

De brief is naast vicevoorzitter van het college van bestuur Wilma de Koning ook ondertekend door decaan Paul Smits, studentassessor Jessica Oudenampsen en Nino Schoeber, voorzitter van de Facultaire Studentenraad (FSR) van de medische faculteit.

Studenten van de medische faculteit uitten begin deze maand een noodkreet over het verouderde studiecentrum. Vooral de werkplekken zijn niet meer van deze tijd en de wifi werkt slecht, schreven de studenten. Het college van bestuur zegde aanvankelijk geen verbeteringen toe. De Gezamenlijke Vergadering (GV) besloot daarop, op initiatief van studentenfractie asap, nog niet in te stemmen met de Meerjaren Investeringsprognose (MIP) van het college.

‘Die zet heeft extra druk gezet’, zegt Schoeber. ‘Of de verbeteringen ook waren gedaan zonder de inzet van de Universitaire Studentenraad, weet je natuurlijk nooit. Het belangrijkste is dat de problemen waar studenten dagelijks mee te maken hebben, nu worden aangepakt.’

Geluidsoverlast

Vooral het projectenplein op de eerste verdieping kan een upgrade verwachten. De 170 werkplekken krijgen stopcontacten en de wifi in de ruimte wordt verbeterd. Op het projectenplein zijn nu ook al werkplekken, maar die worden weinig gebruikt omdat de aangrenzende onderwijsruimte geluidsoverlast ondervindt van de studiezaal. Niet zelden worden studenten weggestuurd door docenten die college aan het geven zijn.

De kosten van de verbeteringen die op korte termijn worden doorgevoerd, passen in het budget ‘kleine werken’ van de medische faculteit. De aanpassingen dienen als overbrugging naar de grote renovatie die voor 2022 gepland staat.

Schoeber is tevreden dat de medische studenten snel verbeteringen tegemoet kunnen zien. ‘Ik heb er vertrouwen in dat dit de problemen grotendeels oplost.’

Meer lezen over Medezeggenschap? Bekijk dan ons dossier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands