Nijmegen grijpt opnieuw winst bij GNSK

17 jun 2019

De Nijmeegse afvaardiging heeft afgelopen weekend in Amsterdam het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) gewonnen. Geen grote verrassing: voor Nijmegen is het de zesde overwinning in zeven jaar tijd.

Na de winst in de Batavierenrace kan de Nijmeegse studentensport opnieuw met een trofee pronken: die van de GNSK. Bij de onderdelen boksen, handballen, e-sports, badminton en turnen pakte team Nijmegen één of meerdere eerste plekken.

Prijsuitreiking

‘Het was tot het einde spannend’, zegt Joost Jacobs, voorzitter van sportkoepel NSSR. ‘In de GNSK-app wordt wel netjes bijgehouden wie welk onderdeel heeft gewonnen, maar niet hoeveel punten je daar precies voor krijgt. De definitieve uitslag wordt pas op zondagavond bekendgemaakt bij de prijsuitreiking.’

Nijmegen eindigde op 3800 punten. Nummer twee Groningen volgde op gepaste afstand met 3400 punten. Eindhoven werd derde. De overwinningen van het dameshandbalteam en die van de boksers waren de hoogtepunten van het toernooi, vindt Jacobs, maar hij is ‘apetrots’ op alle Nijmeegse studentensporters.

Dat Nijmegen de enige stad zou zijn die het GNSK serieus neemt, wijst Jacobs van de hand. ‘Groningen en Amsterdam doen dat ook.’ Wel bevestigt Jacobs dat veel teams weinig kans maken omdat ze zich niet voor alle onderdelen inschrijven. De punten die daar te winnen zijn, gaan dan sowieso aan hen voorbij.

Grootste kluif

De grootste kluif voor het NSSR-bestuur zit ‘m er dan ook in om Nijmeegse studentensporters te enthousiasmeren voor het toernooi. Uiteindelijk lukte het Jacobs en zijn collega’s om 150 sporters bij elkaar te vinden die naar Amsterdam wilden afreizen. De GNSK-camping op het Amsterdamse Science Park was daardoor voor een behoorlijk deel gevuld met Nijmeegse sporters.

Overigens waren velen van hen al vertrokken toen op zondagavond Nijmegen werd gekroond tot studentensportstad. Na een slopend weekend vol sporten en feesten wachten de meeste deelnemers dat moment niet af: zij vertrekken alvast naar huis.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!