OM eist taakstraf tegen vastgoedmagnaat Ton Hendriks

09 jan 2020

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt krijgen vastgoedmagnaat Ton Hendriks en zijn zoon een fikse taakstraf. Ze zouden verantwoordelijk zijn voor de mishandeling van presentator Tim Hofman en zijn cameraman tijdens opnames van het programma #BOOS.

Op 24 augustus 2017 gaat het flink mis tijdens de opnames van een aflevering van #BOOS, het online programma waarin Tim Hofman het opneemt voor gedupeerden. Samen met een groepje Nijmeegse studenten betreedt Hofman het kantoor van vastgoedmagnaat Ton Hendriks om verhaal te halen over de omstandigheden waarin de studenten wonen. Nadat Hofman weigert het pand te verlaten, volgt een vechtpartij waarbij – zoals het er op de beelden uitziet – rake klappen worden uitgedeeld tegen Hofman en zijn team. Hofman breekt daarbij zijn kaak en loopt een lichte hersenschudding en nekletsel op.

Spijt

Het Openbaar Minister eiste gisteren 140 uur (waarvan 80 uur voorwaardelijk) taakstraf tegen Ton Hendriks, meldt Omroep Gelderland. Zijn zoon, die verantwoordelijk zou zijn voor het ernstige letsel bij presentator Hofman, hoorde 180 uur (waarvan eveneens 80 uur voorwaardelijk) tegen zich eisen.

Ton Hendriks betuigde spijt van het incident en gaf tijdens de zitting van gisteren aan Hofman 60.000 euro te hebben geboden. Dat zou niet genoeg zijn geweest. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!