Tim Hofman krijgt klappen van Nijmeegse vastgoedmagnaat

14 aug 2017

Presentator Tim Hofman heeft vandaag tijdens opnames van zijn webserie #BOOS klappen gekregen. Dader? Ton Hendriks, zo meldt de Gelderlander.

Tim Hofman had het tijdens opnames van zijn YouTube-serie #BOOS eerder aan de stok met een Nijmeegse huisbaas. Vorig jaar nam de presentator het in een van zijn video’s op voor twee Nijmeegse studenten. Hij ging toen langs bij huisbaas Emmy van der Tol, die weinig verheugd reageerde op de komst van Hofman. Deze aflevering van #BOOS werd inmiddels bijna een half miljoen keer bekeken.

Vandaag liep een vergelijkbaar item minder goed af voor Hofman. Op Twitter is te lezen dat Hofman een ‘rechtse’ kreeg van een Nijmeegse vastgoedman: Ton Hendriks.

BNN heeft tegenover Het Parool bevestigd dat Hofman belaagd is en dat hij daarop in het ziekenhuis is beland. ‘We verzamelen nu de feiten om o.a. onze vervolgstappen te bepalen’, is de reactie van de omroep. Ook Hendriks reageerde, tegenover De Gelderlander. Hij erkent geslagen te hebben, maar deed dit ‘uit zelfverdediging’.

Hendriks is een bekende in de Nijmeegse binnenstad. Uit onderzoek van geograaf Henk van Houtum uit 2012 bleek dat Hendriks 38 panden bezit in de Nijmeegse binnenstad.

UPDATE 15 augustus 9.00 uur: Op Instagram heeft Tim Hofman laten weten dat hij een gebroken kaak heeft. Zowel BNN als Ton Hendriks hebben aangekondigd aangifte te doen.

3 reacties

  1. Silvia schreef op 15 augustus 2017 om 17:16

    Was het wel ongeoorloofd? Was er een betere plek om als huurder een probleem te bespreken? Als ex-huurder van Ton Hendriks ken ik het betreffende kantoor als DE plek om direct menselijk comtact te hebben omtrent huurderszaken. Een betere plek is er mijn inziens niet. En ik loste alle problemen destijds schriftelijk op maar liep (ook) tegen muren. Zonder lange adem en hulp van professionals werden problemen nooit opgelost. Rechtsbijstandsverzekering was fijn geweest en woonbond kan anders ook helpen. Sterkte voor alle huurders met problemen en voor Tim en zijn crew. En of BNN al dan niet fout was, opkomen voor huurdersbelangen van jongeren vind ik een goeie zaak. Zo niet: noodzaak.

  2. Silvia schreef op 15 augustus 2017 om 18:09

    Was het wel ongeoorloofd? Was er een betere plek om als huurder een probleem te bespreken? Als ex-huurder van Ton Hendriks ken ik het betreffende kantoor als de juiste plek om direct menselijk contact te hebben omtrent huurderszaken. Destijds loste ik alle problemen vooral schriftelijk op en liep ook tegen muren. Zonder lange adem en hulp van professionals gebeurde er niks. Rechtsbijstandsverzekering was fijn geweest. En of BNN al dan niet fout was, het opkomen voor huurdersbelangen van jongeren is niet simpel maar wel nodig.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!