Onderscheidingen bij 88e Dies Natalis Radboud Universiteit

17 mei 2011

Als altijd werden er bij de Diesviering onderscheidingen uitgereikt als blijk van waardering van het college van bestuur voor de persoonlijke inzet en betrokkenheid van medewerkers en studenten. Mevrouw Mo Tiel en prof. Klaas Landsman ontvingen de gedenkpenning in brons, Judith Rotink kreeg de studentonderscheiding en de internationaliseringsprijs ging naar Carla Rita Palmerino en Christoph Luthy, vertegenwoordigers  van de Research Master Programme in Fhilosophy, de meest internationale onderzoeksmaster op het terrein van de filosofie in Nederland.  

Gedenkpenning in brons voor mw. Mo Tiel Mo Tiel
Mevrouw Mo Tiel van de  Dienst Studentenzaken, in rolstoel vanwege een onfortuinlijke val tijdens een wielrentrainingsrit deze week, ontving een gedenkpenning in brons vanwege haar inzet als projectleider van de studentenportal. Het studentenportal is voor de uitstraling van de universiteit van groot belang. De realisatie ervan was niet gelukt zonder de onvermoeibare inzet van mevrouw Tiel. Volgens de jury heeft ze een buitengewone prestatie geleverd door met een grote groep betrokkenen een nieuwe vorm van dienstverlening te realiseren. 
Mo Tiel toonde zich zeer verrast met haar onderscheiding.  Eerder deze week presenteerde ze zich met drie collega’s als deelneemster aan de  Alpe d’HuZes, op 9 juni. Valt de beklimming van deze ‘Nederlandse berg’ nu in duigen? Tiel durft daar nog niets over te zeggen. ‘Volgende week weet ik meer’.  Een reactie die past bij het motto van de fietsers die geld inzamelen voor de strijd tegen de gevolgen van kanker:  ‘Opgeven is geen optie’.

Klaas LandsmanGedenkpenning in brons voor Klaas Landsman
De tweede gedenkpenning in brons was voor prof. dr. Klaas Landsman, hoogleraar Mathematische Fysica vanwege zijn ambassadeurschap voor de wiskunde.  Landsman is onvermoeibaar als het er om gaat middelbare scholieren te interesseren voor de wiskunde. Hij laat zien dat wiskunde leuk is en een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven; zoals algoritmen bij computers, forensische statistiek in de rechtspraak, financiële wiskunde bij de bankencrisis. Prof. Landsman heeft zich enorm ingezet om de wiskunde in Nijmegen weer op de kaart te zetten en heeft hierbij grote successen geboekt. Het aantal eerstejaarsstudenten wiskunde is fors gegroeid en de opleiding is van een bijna zekere dood gered. Landsman kijkt over de grenzen van zijn eigen vakgebied en werkt binnen en buiten de faculteit samen met collega’s.

Studentonderscheiding 2011 voor Judith RotinkJudith Rotink
Jaarlijks kent het college van bestuur studentonderscheidingen  toe. Van studenten wordt verwacht dat ze de benodigde tijd aan hun studie besteden, maar ook dat ze actief participeren in de academische gemeenschap. Beide zijn belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing. Studenten die daar op een bijzondere en aansprekende wijze in slagen beloont het college met de studenten onderscheiding: een oorkonde en een geldbedrag van vijfhonderd euro.
Die onderscheiding gaat dit jaar naar Judith Rotink, studente natuurwetenschappen en geschiedenis èn voorzitter van de studentenraad. En dit alles zonder studievertraging te hebben opgelopen. Als assessor van het faculteitsbestuur en lid van de opleidingscommissie Natuurwetenschappen speelde Judith Rotink een grote rol in de verbetering van het onderwijs. Als voorzitter van de Universitaire Studentenraad heeft  ze  een cruciale bijdrage geleverd aan de organisatie van het  landelijke hoogleraren- en studentenprotest op 21 januari 2011. 

InternationalisePalmerine en Luthyringsprijs voor Carla Rita Palmerino en Christoph Luthy, Research Master Programme in Philosophy  
Sinds 2007 wordt het beste initiatief op het gebied van internationalisering beloond met de internationaliseringsprijs: een oorkonde en een geldbedrag van tienduizend euro, te besteden aan de opleiding. Die prijs is dit jaar voor mevrouw dr. Carla Rita Palmerino en prof. dr. Christopher Luthy, vertegenwoordigers van het Research Master Programme in Philosophy. Deze tweejarige Engelstalige master, gestart in 2005 – 2006, is uitgegroeid tot de meest internationale onderzoeksmaster op het terrein van de filosofie in Nederland. De helft van de studenten komt uit het buitenland. Alle Nederlandse studenten brengen een deel van hun studie in het buitenland door. Elk jaar verzorgen buitenlandse docenten researchseminars of colleges. De afgestudeerden zijn succesvol in het buitenland. Waar vergelijkbare masteropleidingen kampen met een gebrek aan belangstelling, groeit de Nijmeegse opleiding in studentenaantal.
Een opleiding als het Research Master Programme in Philosophy is het werk van velen. Als vertegenwoordigers van alle medewerkers van het Research Master Programme in Philosophy  ontvingen Carla Rita Palmerino en Chrstoph Luthy de Internationaliseringsprijs 2011.

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!