Ook volgend collegejaar vier zetels voor AKKUraatd én asap

05 jun 2020

AKKUraatd haalde 582 stemmen meer dan asap, maar ook volgend collegejaar hebben beide studentenfracties vier zitjes in de Universitaire Studentenraad. Opvallend: de opkomst bij de studentenverkiezingen was tien procent lager dan vorig jaar, wellicht door de coronacrisis.

De afgelopen drie jaren eindigden de studentenverkiezingen op een 4-4-gelijkspel en dat was dit jaar niet anders. Toch mag AKKUraatd zichzelf tot winnaar uitroepen: het haalde 2.884 stemmen, tegenover 2.302 stemmen voor asap.

Stemmenkampioen werd Mees van den Nieuwenhof van AKKUraatd met 448 stemmen, gevolgd door Sarah Boulehoual (AKKUraatd, 371 stemmen) en Jasper van Ulsen (asap, 287 stemmen).

Online campagne

‘Ik ben heel trots, dit is een onbeschrijfelijk gevoel’, zegt lijsttrekker Sarah Boulehoual van AKKUraatd. ‘Dit is een beloning voor ons harde werk van het afgelopen jaar. We blijven de grootste partij en we missen de vijfde zetel maar op een haartje. Ik wil graag alle studenten bedanken voor hun stemmen. Online campagne voeren was een hele uitdaging.’

De uitslagen waren via een livestream te volgen. Foto: Vox

Ook Jasper van Ulsen van asap is tevreden met het resultaat. ‘Ik ben ontzettend trots op de manier waarop onze leden zich hebben ingezet tijdens de verkiezingen, ondanks de beperkte middelen. Het is mooi dat we opnieuw vier zetels hebben binnengehaald. We gaan er samen een mooi jaar van maken in de Universitaire Studentenraad.’

Flyeren op de campus was er dit jaar niet bij. Door de coronacrisis moest de hele campagne online gebeuren. Met 26,6 procent lag de opkomst dan ook meer dan tien procent lager dan vorig jaar.

Alle uitslagen zijn binnenkort terug te vinden via deze link.

5 reacties

  1. Student schreef op 6 juni 2020 om 10:25

    Wederom is dus bevestigd dat alles vanaf 5 er puur en alleen op staat als stemmentrekker. Ik vind het persoonlijk erg jammer dat dit toch nog steeds gebeurt. Het gaat geenszins meer over de inhoud maar slechts over de mooie koppies die erop staan en hoeveel grote studies er op je lijst staan. Sad!

    (En dan ben je met afstand gekozen in de USR, ga je niet in de USR… Jammer!)

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!