Opnieuw vier zetels voor AKKUraatd én asap

07 jun 2019 ,

Met een bonus van 209 stemmen kroonde AKKUraatd zich tot winnaar van de studentenverkiezingen. Volgend collegejaar zetelen asap en AKKUraatd opnieuw met vier zetels in de Universitaire Studentenraad.

Studentenfractie AKKUraatd mag zich winnaar van de studentenverkiezingen noemen, met 3.539 versus 3.330 stemmen. Net als de afgelopen twee jaar halen asap en AKKUraatd evenveel zetels in de Universitaire Studentenraad (USR). De recente strubbelingen in de USR hadden dus geen effect op de verkiezingsuitslag.

Met 37,2 procent was de opkomst voor de verkiezingen een half procent hoger dan vorig jaar. Vanaf de derde plaats op de lijst werd Marina Bool van AKKUraatd stemmenkampioen (483 stemmen), gevolgd door Thom Teulings (lijsttrekker asap, 421 stemmen) en Bart Zonneveld (lijsttrekker AKKUraatd, 336 stemmen).

Trots

‘Ik ben super trots op ons resultaat’, reageert Bart Zonneveld van AKKUraatd. ‘Met onze fractie hebben we een heel mooie campagne gevoerd. Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen zijn gaan stemmen. We gaan er alles aan doen om er een goed jaar van te maken.’

Thom Teulings van asap sluit zich daarbij aan: ‘Elk jaar starten we vanaf nul, dus ik ben trots dat iedereen zich zo hard heeft ingezet. We willen de stem van de student laten horen en daarom was het zo belangrijk dat mensen überhaupt gaan stemmen. Ik ben blij en trots.’ Beide lijsttrekkers feliciteerden elkaar met het mooie resultaat.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!