Optreden introfestival hoogtepunt in muziekcarrière van afzwaaiend Ovum-praeses AJ Dons

15 sep 2023 , ,

De nalatenschap van de coronapandemie, de aankoop van het eigen pand en het aansturen van een vereniging van zo’n achthonderd leden: praeses AJ Dons van Ovum Novum heeft het afgelopen collegejaar weinig stilgezeten. Niet alleen omdat hij zijn taken als bestuurder van de studentenvereniging combineerde met zijn studie, ook omdat hij daarnaast nog hard aan de weg timmert als DJ.

‘Er waren dagen waarop ik college had, gelijk door ging naar de sociëteit om dingen te regelen en dan in de avonduren met muziek bezig was’, vertelt hij. ‘Ik hou er van om veel bezig te zijn. En als mijn mede-bestuurders hun werk goed uitvoeren, dan hoef ik als voorzitter eigenlijk niet zoveel te doen.’

Het afgelopen jaar organiseerde Dons, artiestennaam ARND, samen met vrienden het dancefeest Mouve ‘N Groove in club Rolluik, gelegen in de Tweede Walstraat. Komende jaren hoopt hij zich verder te ontwikkelen en vaker op het podium te staan.

De praeses zwaait deze week officieel af. Zijn opvolger, Jochem Besselink, is inmiddels al begonnen. Voor Dons betekent het dat hij nu eindelijk weer wat rust krijgt. En hij meer tijd heeft voor muziek – en zijn studie. ‘Studiepunten halen, dat is er vorig jaar wel af en toe bij ingeschoten, ja’, erkent Dons met een lach. ‘Maar dat is veel studenten niet onbekend.’

Zijn laatste weken als praeses waren voor Dons ook het (voorlopige) hoogtepunt van zijn DJ-carrière: hij mocht draaien op het afsluitende festival van de Radboud Universiteit. Op het Introfestival kwamen zo’n 7500 bezoekers af, het grootste publiek waar hij ooit voor heeft gespeeld. Samen met goede vriend Tom van Mullekom, beter bekend als Allowed, betrad Dons driemaal het podium voor een set. ‘Het was echt een onwijs leuke en uitdagende ervaring. Het was een dag waar ik nog lange tijd positief op zal terugkijken’, blikt Dons tevreden terug na afloop.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!