Oudste en jongste deelnemer aan de intro schelen halve eeuw

18 aug 2021

Er doen deze introductie minder eerstejaars mee dan vorig jaar. Mentoren staan daarentegen te trappelen, daar zijn er juist méér van dit jaar. De oudste introdeelnemer is 66 jaar oud.

Nog één dag kunnen eerstejaars zich inschrijven voor de intro. De teller staat nu op 3.687 inschrijvingen. De kans is dan ook klein dat het record van 4.400 deelnemers van vorig jaar nog gehaald zal worden.

Op basis van de voorlopige inschrijvingen kunnen al een paar conclusies getrokken worden. Geheel volgens verwachting zijn dit jaar de vrouwen weer in de meerderheid (met 61 procent). Daarvan heten 27 deelneemsters Floor. Bij de mannen is de kans het grootst dat je een Max tegen het lijf loopt.

Massaal aangemeld

Mentoren hebben zich in tegenstelling tot eerstejaars massaal aangemeld voor de introductie. ‘Dat zou te maken kunnen hebben met het feit dat eerstejaars vorig jaar niet echt een uitgebreide intro hebben gehad’, zegt introductiemedewerker Luka Schepens. Door mentor te worden gaan ze dit jaar voor de herkansing. 1.080 mentoren staan klaar om nieuwe studenten wegwijs te maken op de campus en in Nijmegen, vorig jaar waren dat er 900.

De jongste deelnemer aan de intro is 15 jaar oud, de oudste is met 66 meer dan een halve eeuw ouder. Vijftig nationaliteiten zijn vertegenwoordigd, dat zijn er vier minder dan vorig jaar. De meeste internationale eerstejaars komen uit Duitsland, gevolgd door Polen, Roemenië, Griekenland en Hongarije. De Faculteit der Sociale Wetenschappen heeft tien keer zoveel deelnemers als de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen.

Aangepaste vorm

De intro vindt dit jaar in aangepaste vorm plaats vanwege de coronacrisis. Dat was vorig jaar ook al het geval, toen was er een grotendeels digitaal programma. Dit jaar is er meer ruimte voor eerstejaars om elkaar in levenden lijve te treffen. Een groot verschil is ook dat er deze keer gefeest zal kunnen worden bij de Introshows op het Honigterrein.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!