Introdeelnemers van 2020 toch welkom op Radboud Introshow

16 aug 2021

1500 introdeelnemers van vorig jaar mogen deelnemen aan de Radboud Introshow op het Honigterrein. Minder eerstejaars hebben zich ingeschreven voor de introductie dan vorig jaar, dus er zijn plekken over.

Een maand geleden leek het er nog op dat tweedejaarsstudenten, die vorig jaar door corona slechts een beperkte introweek hadden, niet welkom waren op de activiteiten van de introductie op het Honigterrein. Reden daarvoor waren de aangescherpte coronamaatregelen als gevolg van de hoge besmettingscijfers. Een week voor de introductie van start gaat, komt daar alsnog verandering in: zo’n 1500 tweedejaars kunnen de Radboud Introshow (zie kaderstuk, red.) bijwonen.

Tweedejaars die vorig jaar een beperkte intro hebben gelopen, krijgen op woensdag een uitnodiging via mail. Vanaf donderdag om 14.00 uur kunnen ze een kaartje bestellen voor een van de negen Radboud Introshows waar nog kaartjes voor over zijn. Bij iedere show mogen in totaal 750 studenten aanwezig zijn. Het aanbod geldt niet voor wie vorig jaar mentor was van een introgroepje: deze groep heeft het jaar daarvoor al intro gelopen.

Minder inschrijvingen

Dat er plaatsen over zijn voor de Introshow, komt onder andere omdat tot nog toe minder eerstejaars zijn ingeschreven dan verwacht. Introcoördinator Dionne Aldus verwacht dat in totaal 4.000 eerstejaars de intro zullen lopen, waar dat er vorig jaar nog 4.300 waren.

Aldus durft nog niet te zeggen hoe dat komt. ‘Ik heb geen zicht op het totale aantal inschrijvingen van eerstejaars aan de Radboud Universiteit; het zou kunnen dat minder eerstejaars zich hebben aangemeld voor een studie dan andere jaren. Maar de inschrijvingen voor de introductie lopen nog tot woensdag. Nu het hele programma bekend is, komen er mogelijk nog een hoop aanmeldingen bij.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!