Phocas start crowdfunding voor inrichting Bastion

10 jan 2022

Voor de installatie van verschillende faciliteiten in het nieuwe botenhuis aan de Spiegelwaal is Phocas op zoek naar 10.000 euro. Om het geld bij elkaar te krijgen, heeft de studentenroeivereniging een crowdfunding opgezet.

De verhuizing van studentenroeivereniging Phocas van botenhuis De Haemel aan het Maas-Waalkanaal naar het Bastion aan de Spiegelwaal is al enkele jaren aangekondigd. Onder andere door het regelen van gemeentelijke vergunningen liep het project wat vertraging op.

‘Nu de werken aan het Bastion van start gaan, komen we in een nieuwe fase terecht’, verzekert Mats van Doodewaard van Phocas, die de inrichting van het nieuwe botenhuis coördineert. ‘Wie langs de Waalbrug loopt, ziet de bouwmaterialen al liggen.’

Stijgende materiaalprijzen

Voor de installatie van faciliteiten in het nieuwe botenhuis zoekt Phocas nog extra geld. ‘Dat is nodig voor nieuwe botenstellingen en voor een binnenbak (een bak om outdoor roeien te simuleren, waardoor roeiers ook in de winter volwaardig kunnen trainen, red.), legt Van Doodewaard uit. Ook wil de vereniging studieruimtes inrichten voor roeiers, waar leden tussen twee trainingen door gebruik van kunnen maken.

De 10.000 euro die Phocas tekortkomt, willen ze ophalen met een crowdfundingactie via het Radboudfonds. Het is niet de eerste keer dat de roeivereniging zo’n actie organiseert voor het nieuwe botenhuis onder de Waalbrug, waar ook studentenverenigingen Aeolus en De Loefbijter in gehuisvest zullen worden. In 2016 haalde de vereniging al eens 12.000 euro op. ‘Maar door de stijgende materiaalprijzen in de bouw is nu extra geld nodig’, zegt Van Doodewaard.

‘Halen we meer geld op, dan is dat mooi meegenomen’

Wie een bedrag van 15 euro of meer doneert, ontvangt een nieuwsbrief met updates over het bouwproces. Donateurs die 50 euro of meer geven, krijgen een persoonlijke uitnodiging voor de officiële opening van het Bastion en wie 150 euro of meer over heeft voor het nieuwe botenhuis krijgt een roei-clinic voor vier personen.

Luchtkasteel

Van Doodewaard wil nog geen exacte opleveringsdatum prikken op het nieuwe botenhuis. ‘Normaal gesproken kan Phocas het nieuwe gebouw in 2022 officieel betreden’, houdt hij een slag om de arm. ‘Daarna moeten we nog verhuizen.’

Op dit moment is al meer dan 15.000 van de beoogde 25.000 euro opgehaald. ‘We zoeken nog iets minder dan 10.000 euro’, zegt Van Doodewaard. ‘Halen we meer geld op, dan is dat mooi meegenomen. Als vereniging zijn wij heel blij met de start van de bouw. Het luchtkasteel waar iedereen in de vereniging zolang over sprak, gaat er nu echt komen.’

Doneren voor het nieuwe botenhuis van Phocas kan via deze link. De crowdfunding loopt nog anderhalve maand.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!