Raad van toezicht heeft er een nieuw lid bij (en zoekt nog een extra lid)

04 okt 2022

Henk Naves is het nieuwste lid van de raad van toezicht van de Radboud Universiteit. De huidige voorzitter van de Raad voor de rechtspraak werd benoemd voor de portefeuille juridische zaken en governance. Voor de aanwerving van een ander bestuurslid loopt op dit moment een procedure.

Sinds 9 september is Henk Naves (1959) lid van de raad van toezicht van de Radboud Universiteit. Dat controleorgaan adviseert en houdt toezicht op het college van bestuur, onder andere wat betreft de strategie, begroting en het jaarverslag van de universiteit.

Naves is onder meer bekend als voorzitter van de Raad voor de rechtspraak en decaan van de Nederlandse School voor Openbaar bestuur. Hij is voorzitter van de landelijke klachtencommissie voor het christelijk onderwijs én van de arbitragecommissie passend onderwijs.

Henk Naves. Foto: RU

Binnen de raad van toezicht zal Naves zich bezighouden met juridische zaken en governance. Ook neemt hij zitting in de auditcommissie. Die adviseert de raad van toezicht over financiën, risicobeheersing, ICT en informatieveiligheid. Benoemingen voor het toezichtsorgaan gelden voor een periode van vier jaar.

Soeharno

Met de benoeming van Naves is eindelijk een opvolger gevonden voor Jonathan Soeharno. De hoogleraar Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam stopte in maart 2021 amper twee maanden na zijn benoeming wegens ‘persoonlijke overwegingen.’ Het nieuws kwam destijds als een grote verrassing voor de leden van de Universitaire Gezamenlijke Vergadering (UGV), die hem voor deze functie hadden voorgedragen.

De zoektocht naar een opvolger van Soeharno heeft dus ruim anderhalf jaar geduurd. ‘Dit soort procedures kost nu eenmaal tijd’, zegt een universiteitswoordvoerder.

Morshuis

Voor die laatste portefeuille is de raad van toezicht momenteel op zoek naar een nieuw lid. Wanneer de zoektocht afgelopen moet zijn, is niet duidelijk. ‘Er loopt een procedure’, aldus de woordvoerder.

Zodra deze positie is ingevuld, treedt Paul Morshuis terug als lid van de raad van toezicht. Oorspronkelijk zou hij al eind december 2021 uit dienst zijn gegaan, maar zijn aanstelling werd verlengd tot 11 december 2022.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!