Radboud Universiteit groeit ook in 2014
De officiële aanmeldingscijfers van de Radboud Universiteit zijn bekendgemaakt door het college van bestuur. Het totaal aantal ingeschreven studenten ligt op 19.685, dat is een stijging van 3,69 procent ten opzichte van vorig jaar.

De studentenpopulatie van de Radboud Universiteit is met 701 studenten gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Het komt daarmee op 19.685 studenten – een all time high. Het aantal eerstejaars bachelorstudenten bleef echter, met een negatief saldo van veertien aanmeldingen, vrijwel gelijk. Blijkbaar zijn er meer ouderejaars bachelorstudenten dan vorige jaren.

De groei van de universiteit is vooral het resultaat van het toegenomen aantal masterstudenten: van 6.383 in 2013 naar 6.792 dit jaar. Het aantal bachelorstudenten groeide van 12.601 vorig jaar, naar 12.893 in het huidige jaar.
Volgens woordvoerder Martijn Gerritsen is het de ambitie van het CvB om de aanmeldingscijfers redelijk constant te houden. ‘We willen vooral beter worden, niet per se groter. Maar we willen ook niet kleiner worden.’

Alle faculteiten hebben te maken met groei in het aantal studenten. Maar de bèta’s spannen de kroon. De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica groeit met bijna 10 procent. De sociale wetenschappers blijven de grootste met 4.346 studenten.
Op maandag gaf collegevoorzitter Gerard Meijer in de gemeenschappelijke vergadering al aan dat het Nederlandse achterland van de Radboud Universiteit vooral krimpgebied betreft, zoals Limburg. Dat betekent in de toekomst minder studenten uit die gebieden. Dit wil de universiteit compenseren met een grotere instroom van studenten buiten de Europese Unie. / Mathijs Noij
Download hier de aanmeldingscijfers.
Schaamteloos schreef op 9 oktober 2014 om 13:23
Wat is dat voor idiote schaalverdeling? Jullie wekken de indruk dat er bijna 21.000 studenten staan ingeschreven, terwijl het er bij lange na nog geen 20.000 zijn. Dus pas eens even snel de schaal van die grafiek aan.
Vooral schaamteloos na het interview met Ionica Smeets.
http://www.voxweb.nl/de-wiskunde-ergernissen-van-ionica-smeets/