Regenboogvlag bij Studentenkerk: ‘Stil protest tegen Nashville’

08 jan 2019

Sinds vanochtend wappert de regenboogvlag aan de Studentenkerk, bij wijze van stil protest tegen de Verklaring van Nashville.

Normaal gezien wappert de regenboogvlag, het symbool van de LHBT-beweging, alleen tijdens de Roze Week aan de Studentenkerk. Daar wordt nu een uitzondering op gemaakt.

Aanleiding is de conservatief-christelijke Nashville-verklaring, die afgelopen weekend onder anderen werd ondertekend door SGP-leider Kees van der Staaij. In dat document staat hoe christenen moeten omgaan met hun geloof. Het statement spreekt zich negatief uit tegen homoseksuelen en transgenders. Het nieuws veroorzaakte een storm van protest in Nederland.

Symbool

‘De afgelopen dagen kregen we enkele berichten via Facebook en mail met de vraag of wij als Studentenkerk wilden reageren op de Verklaring van Nashville’, zegt pastor John Hacking. ‘Maar als je zelf wat gaat roepen, dan krijg je ook heel wat gedoe. Bij wijze van stil protest hebben we de regenboogvlag uitgehangen.’

‘Met dit symbool zeggen we: wij zijn het niet eens met de predikanten die de Verklaring van Nashville ondertekenen. De Studentenkerk staat open voor alle studenten.’

2 reacties

  1. Günther schreef op 9 januari 2019 om 09:10

    • Mimi schreef op 11 januari 2019 om 04:56

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands