Roeier Koen Metsemakers is studentsporter van het jaar

11 dec 2018

De prestaties van Phocaan Koen Metsemakers bleven niet onopgemerkt dit jaar. De roeier werd gister op het NSSR Sportgala uitgeroepen tot studentsporter van het jaar.

Koen Metsemakers maakte dit jaar zijn opwachting op het WK roeien in het Bulgaarse Plovdiv. In de categorie mannen vier zonder stuurman behaalde hij daar een vijfde plek. Ook werd hij Nederlands kampioen in de skiff (een eenpersoonsroeiboot). Met die prestaties op zak was hij gisteren dé gevierde man op het sportgala van studentensportkoepel NSSR in Fort Lent. ‘Hij steekt met kop en schouders boven de andere kandidaten uit’, aldus het juryrapport.

Metsemakers, afgestudeerd tandheelkundige, woont tegenwoordig in Amsterdam om deel uit te kunnen maken van het Nederlandse roeiteam. Hij was gisteravond niet aanwezig om zijn onderscheiding in ontvangst te nemen. Phocas-praeses Maarten Cornelissen deed dat in zijn naam. In 2015 werd Metsemakers ook al uitgeroepen tot studentsporter van het jaar. In 2016 was hij genomineerd, maar won hij niet (de winnaar werd toen wielrenner Joost van Wijngaarden).

Portugal

Mede-Phocaan Thamar Kroes werd op het gala uitgeroepen tot vrouwelijke studentsporter van het jaar. Hoewel zij nog geen WK’s roeit, komt zij ook in actie tijdens internationale wedstrijden. Zo behaalde ze dit jaar een zesde plek op de European University Games in Coimbra, Portugal.

De onderscheiding voor het beste team ging naar de Hot Flames Dames 1. Zij werden landskampioen in de eredivisie van het floorball, een soort ijshockey in de zaal. Nico Speelman van schermvereniging Don Quichote werd uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar en Dick Richards van handbalvereniging NSZV Ha-Stu mag zich Trainer van het Jaar noemen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!