NSSR nog steeds op zoek naar twee bestuurders

18 sep 2018

Het nieuwe collegejaar is al even aan de gang, maar studentensportkoepel NSSR is nog op zoek naar twee kandidaat-bestuurders. ‘Lastig, maar onze werking zal er niet onder lijden’, zegt voorzitter Joost Jacobs.

Het zijn hectische weken geweest voor de Nijmeegse Studenten Sport Raad. Vlak voor de Algemene Ledenvergadering, waarin het bestuur het stokje doorgeeft, trokken twee van de zes kandidaat-bestuursleden zich terug wegens verschillende redenen. Voorzitter Joost Jacobs wil niet verder op de kwestie ingaan.

Fulltime bestuursfunctie

De NSSR kon niets anders doen dan de vacature voor nieuwe bestuurders opnieuw op haar Facebookpagina plaatsen. ‘Ondanks dat het jaar al begonnen is, zoekt de NSSR nog één of zelfs twee bestuurders voor parttime of eventueel fulltime bestuursfuncties’, klinkt het in de vacaturetekst. ‘Je kan solliciteren op de functies van secretaris, penningmeester, commissaris sport, commissaris PR & sponsoring of zelfs algemeen bestuurslid.’

Jacobs geeft aan dat het inderdaad een beetje laat is om nog studenten te zoeken voor een intensief bestuursjaar. ‘We spreken hier van functies die tien à vijftien uur per week kosten, er zit ook een fulltime bestuursfunctie bij’, zegt hij. Na de plaatsing van de vacature kreeg de NSSR alvast één officiële sollicitatie binnen.

Nominaal afstuderen

De voorzitter maakt zich daarom vooralsnog weinig zorgen over de werking van de NSSR. ‘Als we met een bestuurslid minder zijn, dan verdelen we de resterende taken onder de overige bestuurders. Dat is enkele jaren geleden ook al eens gebeurd. Iedere vereniging heeft dat probleem wel eens gehad’, aldus Jacobs. Hij wil geen link maken tussen het tekort aan studentenbestuurders en het leenstelsel of de verhoogde studiedruk.

Toch lijkt het probleem van de NSSR niet op zichzelf te staan. In een interview met Vox gaven vijf ervaringsdeskundigen in juli nog verschillende redenen voor de moeilijke zoektocht naar studentenbestuurders. ‘Veel studenten gaan werken in plaats van een bestuursjaar te doen, omdat ze de druk voelen om hun studieschuld eerder af te lossen’, zei Leanne Duiven van theatervereniging Op Hoop Van Zegen toen. Volgens Debbie Vos van de studievereniging van Duitse Taal en Cultuur voelen eerstejaars ook steeds meer de druk om nominaal af te studeren.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!