Sporttoernooi GNSK op losse schroeven door coronacrisis

25 jun 2020

Dat het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) dit jaar geen doorgang kon vinden, kwam voor niemand als een verrassing. Maar ook de editie van volgend jaar komt nu al in gevaar: de universitaire sportcentra, die het evenement financieren, houden de hand op de knip.

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap is een jaarlijks sporttoernooi waar teams uit verschillende studentensteden een weekend lang tegen elkaar strijden op verschillende onderdelen. Er komen duizenden sporters op het evenement af. De editie van dit jaar, die in Enschede zou plaatsvinden, werd afgelast vanwege de coronamaatregelen.

Crowdfunding

Of de editie van volgend jaar wél kan doorgaan, is nog maar de vraag. De universitaire sportcentra, die het toernooi normaal gesproken financieren, zijn de afgelopen maanden veel inkomsten misgelopen doordat ze tijdelijk hun deuren moesten sluiten. Ze willen het geld voor het GNSK van 2021 daarom niet toezeggen.

De studentensportraden, waaronder de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR), zijn daarom een crowdfundactie gestart om de benodigde 30.000 euro alsnog op te halen. Wie via de NSSR geld doneert, kan bijvoorbeeld een paar sportsokken ontvangen met de tekst #TEAMNIJMEGEN erop. Ook organiseert de Nijmeegse koepel een racketsport-clinic, waarvan de opbrengst naar de crowdfunding gaat.

Draaiende houden

Bestuurslid Kelly Heidekamp van de NSSR houdt goede hoop dat het GNSK van volgend jaar zo alsnog kan doorgaan. Dat de sportcentra nu de hand op de knip houden, begrijpt ze wel. ‘Ze willen het risico niet lopen. Het is natuurlijk belangrijker om de sportcentra draaiende te houden dan te investeren in het GNSK.’

Nijmegen is zoals de traditie voorschrijft altijd goed vertegenwoordigd op het GNSK. Van de laatste zeven edities wist Team Nijmegen er zes op zijn naam te schrijven.​

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!