Studenten NSN ‘dankbaar voor steun’

08-03-2017, 15:40

Tessa Katerberg staat pers te woord. Foto: Vox

Studentenvereniging De Navigators (NSN) heeft vanmiddag laten weten erg dankbaar te zijn voor alle steun die ze krijgt na het vreselijke bericht dat een van de leden is omgekomen bij een lawine en twee anderen nog worden vermist.

In het Grotiusgebouw op de Radboud Universiteit werd een persconferentie gehouden. Tessa Katerberg was daar namens het bestuur van De Navigators aanwezig: ‘Andere navigator-verenigingen uit het land leven mee en we voelen ons erg gesteund door de universiteit’, zei ze.

‘Hoe heftig moet dit zijn voor de studenten’

Rector Han van Krieken van de universiteit ging eerder vandaag op bezoek bij de studenten in hun pand aan de Van Schaeck Mathonsingel. De leden waren zwaar aangeslagen na het bericht van het lawine-ongeluk. ‘Dit is iets waar je moeilijk bij kunt’, aldus Van Krieken. ‘Hoe heftig moet dit zijn voor de studenten daar in Frankrijk, voor hun ouders, voor de studenten hier.’

Onduidelijk
Hij liet weten beschikbaar te willen zijn voor de studenten. Ook bestuursvoorzitter Kees Boele van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen schoof aan bij de persconferentie, want waarschijnlijk studeerde een van de jongens aan zijn instelling. Namen van de omgekomen student en de vermisten werden niet bekendgemaakt. Het is volgens de rectores nog niet duidelijk waar de studenten precies studeerden.

De NSN is een christelijke vereniging met zo’n tweehonderd leden. Het was voor het eerst dat de club een skireis organiseerde. Vanavond komen de studenten bij elkaar om samen te eten en door te praten over het verlies. Psychologen van de Radboud Universiteit en de HAN zijn bereikbaar voor studenten die daar behoefte aan hebben. Burgemeester Hubert Bruls kondigde aan ook op bezoek te gaan bij de NSN om zijn medeleven te betuigen.

UPDATE 16.45 uur: De Gelderlander meldt dat het lichaam van een tweede Nijmeegse student is gevonden onder de sneeuw. Hulphonden zouden een spoor van het laatste vermiste slachtoffer hebben opgepikt. De zoektocht naar de laatste vermiste wordt snel daarna echter gestaakt.

Geef een reactie