Studentenkerk betreurt ophef

18 dec 2014

De ophef over de Studentenkerk is het gevolg van misverstanden, en het bestuur van de kerk betreurt dit zeer. Dat staat in een vandaag gepubliceerde verklaring op de website van de kerk. Er worden helemaal geen homo’s gehuwd in de Studentenkerk.

De Studentenkerk op de campus. Foto: Dick van Aalst
De Studentenkerk op de campus. Foto: Dick van Aalst

Op de Radboud Universiteit heerst angst dat de Studentenkerk in de toekomst een striktere koers gaat varen. Aanleiding is een opmerking van Antoine Bodar in Orientalis afgelopen zaterdag over de opvolging van de huidige studentenpastor Theo Koster. De laatste gaat over anderhalf jaar met pensioen en Bodar, adviseur van het bisdom Den Bosch, kondigde aan dat zijn opvolger de lijn van de kerk strikter moet volgen.

Waar Bodar op reageerde, was de veronderstelling dat er in de Studentenkerk huwelijken worden gesloten tussen homo’s. Maar dat is een misverstand, meent het bestuur in een reactie die vandaag online is gepubliceerd. Er mogen dan wel door pastor Theo Koster zegeningen uitgesproken worden over liefdesrelaties tussen personen van hetzelfde geslacht, dat maakt nog geen ‘echt’ huwelijk. Het Studentenkerkbestuur, dat daarmee op de ‘lijn Bodar’ zit, begrijpt dat dit onderscheid moeilijk te maken is.

Over de opvolging van Theo Koster zegt het bestuur dat het samen met Bodar op zoek zal gaan naar een geschikte kandidaat, die het oecumenisch beleid van de Studentenkerk een warm hart toedraagt.

Antoine Bodar geeft zelf ook een verklaring op de website van de Studentenkerk. Hij zegt dat zijn woorden verkeerd zijn geïnterpreteerd door journalisten van de Gelderlander en Trouw.
Het bestuur van de Studentenkerk was na publicatie van het persbericht online niet bereikbaar voor commentaar. / Mathijs Noij

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!