Studentenplatform tegen eenzaamheid wint prijs

10 nov 2021

Frisse Gedachtes, het Nijmeegse studentenplatform dat bijdraagt aan een beter studentenwelzijn, krijgt de Schotvanger trofee. Deze aanmoedigingsprijs van Lions Club Nijmegen bestaat uit een wisseltrofee en een geldbedrag van duizend euro.

Op de website van Frisse Gedachtes kunnen studenten die met hun ziel onder de arm lopen anoniem chatten met psychologiestudenten en ervaringsdeskundigen. Ook kunnen ze er een wandelafspraak maken met een medestudent. Hierbij worden twee willekeurige studenten aan elkaar gekoppeld die samen een rondje gaan wandelen en zo hun netwerk vergroten. Daarnaast houdt het platform ook lezingen over studentenwelzijn.

Frisse Gedachtes is begin 2020 bedacht door studenten Thomas Klein Goldewijk, Sem van der Linden en Sam Suidman. Door de coronapandemie raakten veel studenten in een sociaal isolement en de online lessen zorgden voor een hogere studiedruk. Frisse Gedachtes is inmiddels actief op zo’n twintig universiteiten en hogescholen in Nederland, tienduizenden studenten hebben er gebruik van gemaakt.

Creatief

‘Frisse Gedachtes problematiseren niet, maar zijn creatief en hebben in korte tijd een goed netwerk opgezet’, zegt Lions Club over de toekenning. ‘Ze zijn een aanwinst voor de stad, waar studenten het tijdens de coronacrisis echt zwaar hebben gehad.’

De Schotvanger wisseltrofee is vernoemd naar de oud-Lions lid Henny Schotvanger. Zijn nalatenschap werd in 2002 omgezet in een fonds van waaruit twee keer per vijf jaar een prijs wordt uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie in de zorg. Eerdere winnaars van de prijs zijn: Rode Kruis, Zonnebloem, Vrijwilligers Terminale Zorg, Stichting Waalbridge, VPTZ Thuis Waken, Stichting Gast en De Kentering.

Dit artikel van Jeroen Kuitert stond eerder in de Gelderlander.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!