Toch een introductiemarkt, in het Goffertpark

05 aug 2020

De traditionele introductiemarkt komt er dan toch. Op de laatste dag van de intro mogen alle eerstejaars in het Goffertpark via een vaste route langs de kraampjes van verenigingen lopen. Organisator Dionne Aldus houdt nog een slag om de arm: als de coronacijfers in de regio tegenvallen, kan het evenement alsnog worden afgelast.

Vanwege corona zou de introductie dit jaar vooral online plaatsvinden, maar bij de laatste persconferentie van het kabinet werd duidelijk dat fysieke evenementen in de buitenlucht in bepaalde vorm mogelijk waren. De volgende dag belde Dionne Aldus, organisator van de introductie aan de Radboud Universiteit, naar de gemeente met de vraag of er dan toch niet een evenement van de introductie kon plaatsvinden.

‘De introductiemarkt leek het meest haalbare’, zegt Aldus. ‘Dat is vooral goed nieuws voor de verenigingen: door corona hebben zij het al moeilijk genoeg om nieuwe leden te werven. Door de introductiemarkt krijgen ze alsnog de kans om zich fysiek aan de nieuwe studenten te presenteren.’

800 meter

De markt, voor veel verenigingen hét moment om nieuwe studenten aan zich te binden, is dit jaar niet in park Brakkenstein, maar in het grotere Goffertpark. ‘Om aan de coronamaatregelen te voldoen, hebben we veel meer ruimte nodig dan anders’, zegt Aldus. ‘De Goffert is zowel met de trein, de bus als met de fiets te bereiken, waardoor de druk op het openbaar vervoer beperkt is.’

De markt vindt plaats op woensdag 26 augustus – de laatste dag van de intro – tussen 15.00 en 20.00 uur. Voor de naar schatting 5.000 deelnemers zijn vaste loop- en fietsroutes voorzien. Per kwartier mogen maximaal 250 eerstejaars naar binnen. ‘Deelnemers mogen één keer een ronde van 800 meter maken’, zegt Aldus. ‘Alles om te voorkomen dat groepen elkaar kruisen en dat er opstoppingen ontstaan.’

Coronacijfers

De kraampjes van de verenigingen worden traditiegetrouw ingedeeld naar interessegebieden zoals sport, cultuur en gezelligheid. Aan iedere kraam mogen drie mensen staan, die tegelijk drie bezoekers te woord kunnen staan. Staan die plekken vol, dan moeten de volgende deelnemers even wachten. Verder zijn er toiletten en een watertappunt, maar voor horeca en een podiumprogramma is dit jaar geen plaats.

De organisator van de intro houdt wel nog een slag om de arm. Als de coronacijfers opnieuw de hoogte ingaan, kan de intromarkt nog altijd worden afgelast. ‘Het zou zelfs kunnen dat de gemeente op woensdagochtend beslist om onze vergunning in te trekken in het belang van de volksgezondheid’, zegt Aldus. ‘Maar dat vind ik geen reden om het niet te proberen: daar is dit evenement te waardevol voor.’ De rest van het programma blijft digitaal, maar de mentorgroepjes kunnen elkaar wel ontmoeten en ook sommige studentenverenigingen bereiden kleinschalige fysieke activiteiten voor.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

2 reacties

  1. G Flik schreef op 6 augustus 2020 om 14:21

    En daar sta je dan te wachten in groepjes van drie (geloof het zelf)? Waar zit het verstand of is dat niet meer nodig voor een universitaire opleiding?

  2. D. Franken schreef op 7 augustus 2020 om 11:56

    Één ronde maken met maximaal 3 personen bij een kraampje en verwachten dat mensen wachten om een verkooppraatje? Sorry hoor maar veel niet-studieverenigingen of sportverenigingen zullen dit jaar flink wat minder leden krijgen.

    Hopelijk komt er een verlaat introductieprogramma voor ze.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!