Universiteit groeit op alle fronten

11 okt 2018

Alle faculteiten van de Radboud Universiteit zijn dit collegejaar gegroeid. Dat blijkt uit de definitieve inschrijfcijfers die vandaag bekend zijn gemaakt. Net als voorgaande jaren kan de universiteit ook nu weer zeggen: we zijn groter dan ooit.

De Radboud Universiteit telt meer studenten dan menige gemeente inwoners heeft. Sinds het begin van dit collegejaar zijn 22.142 studenten ingeschreven aan de universiteit – grofweg evenveel als het inwoneraantal van Zeewolde, Rucphen en Hillegom.

Daarmee groeit de universiteit harder dan voorgaande jaren. Ten opzichte van vorig jaar (20.967 studenten) is de universiteit 5,6 procent groter geworden. De faculteit die het meest bijdraagt aan die groei is de managementfaculteit. Die huisvest dit jaar 4.515 studenten – een stijging van 10 procent.

Engelse bachelor

Opvallend is dat ze ook bij letteren meer studenten mochten verwelkomen. Die faculteit doorbreekt daarmee een jarenlange trend van krimp. Te danken is die groei aan de stijgende populariteit van de Engelstalige bachelors: zo trekken Arts & Culture Studies (plus 73 procent) en International Business Communication (53 procent) ruim meer studenten. Bij de meeste Nederlandstalige opleidingen is sprake van een consolidatie of lichte daling in de inschrijvingen.

De populariteit van de Engelstalige bachelor is ook terug te zien in het aantal internationale studenten dat nu in Nijmegen studeert: 2.345. Dat zijn er 218 meer dan vorig jaar. In 2014 waren er nog maar 1.463 internationale studenten in Nijmegen.

Iets meer dan de helft van de internationals zijn Duitsers (1.268), gevolgd door Italianen (73), Grieken (66) en Spanjaarden (57).

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!