Work in progress, maar de nieuwe Foodcourt krijgt vorm

23 jan 2019

Wie al dacht een wijntje te kunnen drinken in de nieuwe Foodcourt, komt bedrogen uit. De verbouwing is nog in volle gang. Vox nam een kijkje bij de werkzaamheden.

Eigenlijk was het de bedoeling dat, bij hervatting van het collegejaar in januari, de Foodcourt klaar zou zijn. ‘Maar het was gewoon allemaal heel veel werk’, vertelt Gerben Smit, directeur van het Facilitair Bedrijf. ‘De hele dynamiek van het verbouwen van bestaande bouw, met verschillende aannemers werken… Ik ben blij dat de Foodcourt er gewoon komt.’

Het oude restaurant had één grote keuken. In de Foodcourt worden de meeste gerechten – van pizza tot wokgerechten – voor de neus van bezoekers klaargemaakt. Een behoorlijke verandering, vooral voor de medewerkers, die momenteel training krijgen om straks alle gerechten goed te kunnen bereiden.

Erasmusgebouw

De Foodcourt opent, waarschijnlijk vanaf eind februari, in fases. Eerst gaat het Facilitair Bedrijf proefdraaien en als dat allemaal goed gaat, gaan de deuren open voor het grote publiek. ‘We hopen dat bezoekers ons snel weer weten te vinden als de Foodcourt opent’, zegt Smit. Voor het zover is, moeten alle werkzaamheden worden afgerond.

De verbouwing beperkt zich overigens niet tot de Foodcourt: het Universitair Vastgoed Bedrijf (UVB) neemt de hele begane grond van het Erasmusgebouw onder handen. Zo komen er nieuwe kantoren voor In’to Languages en krijgt de fietsenstalling onder de Refter een upgrade. De ingang van het Erasmusgebouw wordt later dit jaar aangepakt. Pas eind dit jaar is de hele begane grond klaar.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands