Vergeet die Pizza Hut in de Refter

16 jan 2018

De Radboud Universiteit houdt de deur van de Refter gesloten voor externe horecabedrijven. De food court, die dit jaar gebouwd gaat worden, zal volledig worden uitgebaat door de universiteit zelf.

Dat zegt David Niessen, hoofd retail en catering van het Facilitair Bedrijf. ‘We hebben de kennis en kunde in huis om zelf de food court uit te baten. Het past ook bij onze universiteit om dat zelf te doen en niet uit te besteden.’

‘De piektijden worden beter verdeeld over de dag’

De Radboud Universiteit neemt dit jaar de Refter grondig op de schop. Er zal een food court worden gemaakt, waar klanten bij verschillende plekken, verschillende producten kunnen afnemen. Er komt bijvoorbeeld een koffiebar en een ‘bakery’, waar mensen allerlei soorten broodjes kunnen halen, evenals tosti’s en panini’s. Het aantal zitplekken wordt uitgebreid.

Het idee was om ook twee commerciële bedrijven toe te laten tot de Refter, maar daar is een streep doorheen gezet. Er is dus geen plek voor een Pizza Hut, Starbucks of Subway. ‘We hebben wel aanvragen gehad van bedrijven die geïnteresseerd waren in een plek in de Refter, maar we hebben besloten daar toch niet op in te gaan’, zegt Niessen.

In december heeft het Facilitair Bedrijf onderzoek gedaan naar de wensen van klanten voor de nieuwe Refter. Daar kwam bijvoorbeeld uit dat die bakery er zeker moet komen. ‘Maar ook de vraag naar Mediterraanse gerechten is groot’, zegt Niessen. ‘Groter dan Aziatisch, bijvoorbeeld.’

In de visie van het Facilitair Bedrijf moet de Refter een plek worden waar meer gebeurt dan alleen eten en drinken. ‘Het moet een plek worden waar ook voor andere functies ruimte is, zoals studeren, werken en ontspannen.’ De tijden waarop verschillende maaltijden verkregen kunnen worden, zullen uitgebreid worden. ‘Zodat de piektijden beter verdeeld worden over de dag’, zegt Niessen.

Spar

In april ging overigens wel een vestiging open van een commerciële partij op de campus – zij het niet in de Refter, maar er vlak naast: de Spar University. Het effect daarvan ziet Niessen terug. ‘Vooral producten die daar ook te krijgen zijn, zoals frisdrank en saucijzenbroodjes, worden bij ons nu minder verkocht.’ Hoeveel omzet dat scheelt, wil Niessen niet zeggen – ‘dat is informatie die we niet openbaar maken’.

Het afdelingshoofd denkt dat er straks – als de food court in september geopend is, een ‘divers en mooi aanbod staat voor studenten en medewerkers’. ‘Dat zal een dusdanige aantrekkingskracht opleveren, dat ik verwacht dat die omzet voor de Refter wel weer omhoog zal gaan.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!