Vervelend of niet, het mondkapje doet zijn intrede in de collegezaal

18 jan 2022

Sinds deze week is het verplicht om tijdens het studeren op de campus een medisch mondkapje te dragen. Studenten lijken tot op heden nog wat laks in de naleving, blijkt tijdens een wandeling over de campus. Willeke, die voor haar studie oude geschriften vertaalt en dus heel nauwkeurig moet kijken, heeft door de mondkapjes last van uitdrogende ogen. Esmée (studente Psychologie) vindt het vooral vervelend dat ze door haar mondkapje tijdens het studeren minder goed kan ademen en dat haar zichtveld wordt beperkt. ‘Maar beter de hele dag met een mondkapje op dan dat de universiteit weer dicht moet.’

Rian Manders en Bert ter Brugge, allebei surveillanten van tentamens, zijn positief over het naleven van de coronamaatregelen. ‘Er waren slechts enkele studenten die tijdens een tentamen het mondkapje af wilden doen. We gaan daar niet over in discussie. Ze hebben van tevoren een e-mail gehad, dus ze moeten hun mondkapje gewoon dragen als ze het tentamen willen maken. De meeste studenten zijn daarin zeer coöperatief.’ Zelf draagt Rian een FFP2-masker. ‘Ze snijden wat meer in de oren, maar werken natuurlijk veel beter dan gewone mondkapjes.’

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

1 reactie

  1. P. Pieters schreef op 21 januari 2022 om 14:28

    Dit is echt pure idiotie. Die maskers werken niet tot nauwelijks en bovendien mag je er ervan uitgaan dat mensen met klachten thuisblijven, waardoor (in combinatie met afstand en ventilatie) de kans op besmetting tijdens tentamen nihil is, was en zal blijven.

    Persoonlijk heb ik altijd meegewerkt aan alle coronamaatregelen, heb me netjes laten vaccineren, zoek geen drukke plekken op, e.d..
    Nu is echter de tijd gekomen dat ik weiger nog langer mee te doen aan deze onzin voor een virus dat absoluut geen gevaar vormt voor mensen die niet oud en/of ziek zijn. Hopelijk zijn er nog meer studenten die gewoon hun eigen verstand kunnen inzetten om zo aan dit op louter lucht gebaseerde wanbeleid geen gevolg te geven.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!