Dossier

Vierde partij wil zetels in studentenraad

26 apr 2017

Lijst Faculteitsbelangen: zo heet de partij die tijdens de studentenverkiezingen mee gaat dingen naar zetels in de Universitaire Studentenraad. De partij is ontstaan uit onvrede met de huidige gang van zaken in de USR.

Vandaag zijn de definitieve lijsten bekendgemaakt van de partijen die meedoen aan de verkiezingen voor de USR. Naast asap, AKKUraatd en De Vrije Student kunnen studenten dit jaar op een vierde partij stemmen: Lijst Faculteitsbelangen. De partij telt vijf kandidaten, die allemaal aan de bètafaculteit studeren.

Lijsttrekker en student science Beate Stevens is telefonisch niet beschikbaar voor een toelichting, maar laat via e-mail weten dat haar partij is ontstaan uit onvrede met de huidige studentenraad. ‘Onze partij staat voor een USR die beter luistert naar de behoeften en wensen van verschillende faculteiten.’

Specifiek is Stevens, die dit jaar in de facultaire studentenraad van de FNWI-faculteit zit, ontevreden over de manier waarop besluiten vanuit de centrale studentenraad hun uitwerking hebben binnen faculteiten. ‘De laatste jaren hebben wij op de bètafaculteit gemerkt dat er centraal dingen besloten worden waar wij als faculteit op achteruit gaan.’ Ze noemt de aanbesteding van het nieuwe printsysteem en de invoering van weblectures.

Mannen versus vrouwen
De lijst van asap, die dit jaar de meeste zetels in de studentenraad heeft, wordt aangevoerd door drie heren. Op één staat geschiedenisstudent Ricardo Stoffels, op twee voormalig Carolus-praeses Jafar Alhashime en op drie bestuurskundestudent Tim Gulpen.

AKKUraatd heeft juist een top drie die bestaat uit vrouwen: Fatbardha Selmani (rechten), Lieve Heijsters (sociologie) en Tessa van Erp (communicatie- en informatiewetenschappen). De Vrije Student, nu vertegenwoordigd met één zetel in de raad, wordt aangevoerd door geschiedenisstudent Rowin Jansen.

Studenten kunnen van 29 mei tot en met 1 juni stemmen voor de studentenraad. De uitslag wordt op 2 juni bekendgemaakt.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!