Voorlopig blijft het droog in de huilkamer

19 jun 2019 ,

Als geintje, maar toch ook een beetje serieus, opende de Radboud Universiteit vandaag een huilkamer. Voor studenten die er in hun tentamenweek even helemaal doorheen zitten.

Er staan tissues op tafel en een puppy staart vanaf een groot scherm het kleine klaslokaal in. Aan de wand hangen beschreven post-its die bewijzen dat deze verslaggever niet de eerste bezoeker is van de huilkamer in het Erasmusgebouw: “I am so done with my exams.” “Het leven is geen ponykamp.” “I wish I was gay.” Maar nu is de kleine ruimte verlaten.

Tentamenweek

De huilkamer maakt deel uit van #Radbreak, een actie waarmee de universiteit studenten een hart onder de riem steekt tijdens tentamenperiodes.

‘Op sociale media vragen we aan studenten waar ze behoefte aan hebben tijdens tentamens’, zegt een woordvoerder van de universiteit. ‘In het verleden organiseerden we een spelletje kop van Jut en maakten we kamers van studenten schoon. Nu vroeg iemand om een huilkamer.’

De tranenkamer is bedoeld als geintje, maar voor de zekerheid werd het idee wel overlegd met de studentenpsychologen. ‘En voor studenten die écht problemen hebben, hangt er een poster met de contactgegevens van de studentenpsycholoog.’

Studenten met slechte punten, liefdesverdriet of een overleden huisdier kunnen nog tot het einde van deze week terecht in kamer E2.11 van het Erasmusgebouw.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

4 reacties

 1. Arno Cools schreef op 20 juni 2019 om 11:53

 2. N schreef op 20 juni 2019 om 13:54

  Dit is gewoon een kopie uit de VS: https://eu.usatoday.com/story/news/nation-now/2018/04/26/cry-closet-utah-university-library/553082002/
  Wederom wordt het neoliberale ‘u vraagt, wij draaien’ succesvol gecombineerd met infantilisering en een zoveelste exces van identiteitspolitiek. Iemand met een beetje leiderschap en een intellectueel verantwoord vooruitziende blik zou met een vriendelijke lach dit soort ideetjes van de tafel vegen en overgaan tot de orde van de dag. De campus hoeft geen grote stressbal te worden. Niet met tentamenstress om kunnen gaan is geen vanzelfsprekendheid, maar geeft juist aan dat je als student je studie verkeerd inricht. Er wordt vandaag de dag immers meer dan genoeg nagedacht over de ‘studeerbaarheid’ van de studieprogramma’s!

  • Coen schreef op 26 juni 2019 om 03:41

   Infantilisering? Alsof volwassen niet (mogen) huilen. En huilen lijkt me bij uitstek een gezonde manier om met tentamenstress om te gaan. Lucht lekker op. Hop, even janken, en weer verder. Ongezond is juist om elke emotie maar lekker diep weg te stoppen en straal te negeren.

 3. Henk Angenent schreef op 26 juni 2019 om 11:12

  “Niet met tentamenstress om kunnen gaan is geen vanzelfsprekendheid, maar geeft juist aan dat je als student je studie verkeerd inricht.”

  Over (neo)liberaal gesproken.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!