Wederom brand bij SSH&-complex: vlammen in Doddendaal ‘snel geblust’

26 feb 2024

In SSH&-complex Doddendaal heeft zaterdag een brand gewoed. Één studentenkamer heeft daarbij aanzienlijke schade opgelopen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is vooralsnog onbekend.

Volgens een bewoonster van het complex* heeft de brand in één kamer gewoed. Zij geeft aan dat het complex binnen enkele minuten ontruimd was en dat de brandweer de vlammen snel geblust had. De brandweer kwam met twee tankautospuiten en één hoogwerker, meldde De Gelderlander op haar website.

Brandweer in actie bij Doddendaal. Foto: Vox

Niemand zou gewond zijn geraakt bij de brand, die rond 12.45 uur is ontstaan. Wél is ten minste één kamer van het stadscomplex, waar zo’n honderdvijftig studenten wonen, onbewoonbaar. Op andere kamers zou er sprake zijn van roet- en rookschade, aldus de studente.

Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan en wat de gevolgen zijn voor de betrokken studenten is vooralsnog onbekend. Studentenhuisvester SSH&, verhuurder van het pand, kon maandag geen antwoord geven op vragen van Vox.

Oliebollen

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er een brand ontstaat in een woning van de studentenhuisvester. Begin januari sloeg de vlam in de pan op complex Hoogeveldt bij het bakken van oliebollen. Ook bij dat incident raakte niemand gewond. Wel konden zestien studenten enkele weken niet hun huis in omdat SSH& de boel moest schoonmaken en renoveren.

De naam van de bewoonster is bekend bij de redactie.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

2 reacties

  1. A.M. Berben schreef op 29 februari 2024 om 17:51

    De brandweer kwam kennelijk met 2 tankautospuiten, dat zijn andere voertuigen dan tankauto’s.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!