Digitaal naar het museum en meer

11 mei 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! In deze nieuwe coronaweek geeft Tjitse Ozinga een aantal tips om de versoepeling van de lockdown mee tegemoet te gaan.

Na bijna twee maanden lockdown heeft het kabinet aangekondigd de coronamaatregelen vanaf vandaag te versoepelen. Buiten sporten mag weer, net als een boek lenen bij de bibliotheek. Maar pas vanaf 1 juni gaan, hoewel onder voorbehoud, weer echt veel plaatsen van het slot. Kan je toch niet wachten tot dan, of wil je vast weer een beetje aan het ‘normale’ leven wennen? Dan heb ik nog een paar tips om de komende drie weken door te komen, aan de hand van de aangekondigde versoepelingen.

#1 Musea en culturele instellingen mogen de deuren weer openen

Sta je te popelen om je museumjaarkaart weer te mogen gebruiken? Je kan ook nu al online een hoop musea bezoeken. Zo biedt de website van iAmsterdam al een hele lijst, van het Rijksmuseum tot NEMO. Maar ook internationaal hebben veel musea vanwege de coronacrisis de virtuele deuren opengezet, zoals het Guggenheim in New York en het British Museum in Londen. Dus heb je een middag vrij, laat je dan cultureel onderdompelen vanuit je eigen bureaustoel.

#2 Aan de studie! De scholen gaan weer open

Oké, de meeste lezers zullen het voortgezet onderwijs inmiddels voorbij zijn, maar dat betekent natuurlijk niet dat je nog heel wat van die oude kennis kan opfrissen in de tussentijd, of wat nieuws kan leren! Zo biedt de gerenommeerde Harvard Universiteit een enorme reeks online cursussen aan, waarvan je de meeste gratis kan volgen. Zo geven hoogleraren traditionele cursussen van geschiedenis tot computer science, maar bijvoorbeeld ook over de raakvlakken tussen koken en wetenschap! Tijdens welk ander vak kan je nou je eigen experimenten opeten?

#3 Anderhalve meter op het terras

Restaurants en cafés wrijven zich al in de handen om de deuren weer open te gooien, maar voorlopig moet je het nog even met de bezorgdiensten en online feestjes doen. Voor een goed overzicht van Nijmeegse restaurants waar je eten kan bestellen kun je op de Facebookpagina van Thuisbezorgd Nijmegen terecht. Ook bieden veel cafés nog steeds bierpakketten en afhaaldiensten aan!

#4 Bioscopen voor dertig personen

Goed nieuws voor filmliefhebbers, de bioscopen mogen weer open, zij het voor maar 30 personen tegelijk. Wil je nu al samen met je vrienden, maar toch op afstand films kijken? Installeer dan Netflix Party, hiermee synchroniseer je op verschillende apparaten dezelfde film of serie, zodat je altijd tegelijk kijkt! Er zijn ook verschillende andere alternatieven op de markt. Geen idee wat je moet kijken? Check dan snel onze eerdere weektip.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!