Zwemmen in de Lentse Plas

03 aug 2018

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Ken Lambeets tipt een zwempartij in de Lentse Plas.

Bijna hadden we onze weektipper als vermist opgegeven. Had hij een handdoek onder zijn snelbinder gestopt voor hij vertrok, dan hadden we dat ook daadwerkelijk moeten doen: zo leuk is het toeven aan de Lentse Plas. Een fietstochtje over de Waalbrug en langs een woonwijk met aan één kant een idyllisch kanaaltje en aan de andere kant straten vernoemd naar muziekgroepen Queen, Pink Floyd en Deep Purple en je bent al ter plekke.

In de Lentse Plas heb je geen last van blauwalg of een te grote dichtheid aan zonnekloppers. Het zwemgedeelte is veel groter dan dat van de Nevengeul, het water warmer. Zwemmers in de Lentse Plas, ook wel Lentse Plassers genoemd, hebben bovendien een schitterend zicht op de Lentse skyline. Last van een hongerklop of droge keel? Ga dan even naar de kantine voor ijs, friet, frisdrank of bier. Wie weet maak je er wel kennis met een Lentenaar: veelal joviale mensen met een grote kinderschare.

Als we dan toch een minpuntje moeten opnoemen zouden we iets kunnen zeggen over de nabijheid van de immer drukke N325 richting Arnhem of het gebrek aan bomen en dus ook schaduw aan de waterkant, maar wij zijn geen azijnpissers. Laat het dus maar gauw half zes worden, dan springen we op de fiets richting Lent.

Lentse Plas, Keimate 12, 6663 KB Nijmegen

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands