Schimmel

19 feb 2020

PH neutraal PH-neutraal is medewerker van de letterenfaculteit Bekijk alle berichten van PH neutraal

Ik had het haar nog zo beloofd, de hoofdredacteur van Vox. Ze had wel even genoeg van columns over het Erasmusgebouw – en dat had ik eerlijk gezegd zelf ook, en ik kan me ook nauwelijks voorstellen dat er nog een lezer op zit te wachten, als ze überhaupt al zitten te wachten op columns van ondergetekende. Maar toch. Vooraf: dit is dus écht geen column over alle onzinnige herverbouwingsrenovatiedestructiewerkzaamheden rond die afschuwelijke campustoren – maar hij komt er wel in voor. Met excuus dan maar.

Want wat moet het ongelooflijk zuur zijn voor de baas van het sportcentrum om telkens te moeten horen dat het achteraan aansluiten is voor budget om de boel op te knappen. Het moet in het zoveeljareninversteringsplan passen om een van de weinige delen van de universiteit waar nog weleens iemand anders dan een student of medewerker binnenkomt, en waar volgens mij zelfs daadwerkelijk geld verdiend wordt aan gewone mensen, in een zodanige staat te brengen dat niet iedereen al bij de ingang rechtsomkeert maakt. Een vieze, kapotte bende is het namelijk in dat sportcentrum – en al helemaal in het sanitair.

Blij liet de directeur onlangs weten dat de gebroken tegeltjes en de schimmel in de kleedkamers aangepakt worden. Mooi natuurlijk, maar nu kom ik er al een tijdje, en uit eigen observatie weet ik dat die tegeltjes toch al wel een flink aantal jaren gebroken zijn en die schimmel ook al geruime tijd aan het tieren is – als ik die oude HG-reclame mag geloven, heb ik dus wel een serieus probleem. Maar goed – eindelijk wordt het sportcentrum dan opgeknapt en in een toonbare staat gebracht, toch? Nee dus. ‘Eigenlijk hadden we in 2018 groot onderhoud op de planning staan, maar daar waren niet genoeg middelen voor’, aldus diezelfde sportcentrumdirecteur. Pardon? Niet genoeg middelen? Nee – want die middelen komen dus uit het meerjarenonderhoudsplan, dat plan waaruit wel de (in ieder geval achteraf) compleet overbodige aanpassing van het Erasmusgebouw kon worden betaald, maar geen fatsoenlijk sportcentrum onderhouden kan worden.

‘Als sportcentrum vinden we het belangrijk dat ook de voorkant er fatsoenlijk uitziet’, sprak de directeur nog. Tja – jullie wel. Het CvB stopt haar geld liever in een gebouw dat daarna wordt afgestoten…

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

1 reactie

  1. Jurgen Brink schreef op 19 februari 2020 om 13:28

    Volgens mij besteedt de universiteit het liefst haar geld aan onderwijs en onderzoek. Ik ben een enthousiast en regelmatig gebruiker van het Sportcentrum en ik houd niet van schimmel. Ik kan er wel begrip voor opbrengen als de universiteit in de meerjaren onderhoudsplannen proriteit geeft aan het onderhoud van onze onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten. Helaas is het budget van de universiteit niet oneindig. Of de verbouwing van de entree van Erasmus overbodig is, zal de tijd leren: ik zie wel dat daarmee de universiteit werkt aan prettige omgeving om te studeren en elkaar te ontmoeten.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!