‘Laat de Tour maar beginnen’

27 jun 2019 ,

Ruim een week voor hij in Brussel aan zijn Tour de France begint, fietste Bart Kiemeney tweehonderd kilometer in het Radboudumc. De actie bracht ruim €3000 euro op.

‘Zet hem op, Bart!’ roept een patiënt die zijn rolstoel voortduwt in de gang van het Radboudumc. Even later klinkt applaus. Heel wat dokters, verplegers en toevallige voorbijgangers komen een praatje maken met de hoogleraar die op zijn spinningfiets tweehonderd kilometer aflegt.

‘Het is toch zwaarder dan ik had gedacht’

Nog 47 kilometer voordat de fietstocht erop zit. ‘Het is toch iets zwaarder dan ik had gedacht’, zegt Kiemeney. ‘Op zo’n spinningfiets heb je meer weerstand dan op de weg. Ik zie het als een goede laatste training voor de Tour (lacht).’

Wie een bedrag van 10 euro of meer doneert, mag even meefietsen met Kiemeney en krijgt als aandenken een foto mee naar huis. De actie is bedoeld om weer een hoop geld op te halen voor onderzoek naar kanker en om de bekendheid van het Radboud Oncologie Fonds te vergroten.

85 kilo

Kiemeney is helemaal klaar voor de Tour, zegt hij. Een hoogtestage in de Italiaanse bergen heeft hij goed verteerd. Waar hij een maand geleden nog meer dan 90 kilogram woog, is dat nu nog maar iets meer dan 85 – goed voor straks in de bergen. ‘Laat de Tour maar beginnen.’

De actie in het Radboudumc bracht 3.000 euro op. Met zijn Tour de France hoopt Kiemeney 50.000 euro op te halen. Op de website staat de teller op 15.197 euro, daar wordt de opbrengst van woensdag nog bij opgeteld.

Doneren voor de Tour de France van Bart Kiemeney kan via deze link.

Meer lezen over De Tour van Bart? Bekijk dan ons dossier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!