Prijs voor wetenschapsjournalistiek gaat naar podcast over Marc Klein Wolt

25-03-2021

Documentairemaakster Saar Slegers maakte de beste wetenschapsjournalistieke productie van het jaar 2020. Dinsdagavond ontving ze daarvoor de Gouden Beitel van de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -communicatie Nederland. Ze won de prijs met haar podcast De man en de maan, uitgezonden bij de NTR op NPO Radio 1. In de serie volgde ze jarenlang astronoom Marc Klein Wolt van de Radboud Universiteit in zijn poging om via een Chinese satelliet een radioantenne naar een plek achter de maan te sturen.

De tweede plaats is voor wetenschapsjournalist Jop de Vrieze en onderzoeksjournalist Zvezdana Vukojevic voor het artikel Waarom wordt mijn kind niet getest?, dat zij samen schreven voor De Groene Amsterdammer. Op drie eindigde de VPRO-serie Grote vragen van Rob van Hattum. In een van de afleveringen vertelt Radboud-hoogleraar Froris de Lange over de werking van het brein.

In de jury zat onder meer wetenschapsjournalist Stan van Pelt, die schrijft voor Vox en de Volkskrant. Vorig jaar was hij de winnaar van de Gouden beitel met een Vox-artikel over de slopende subsidieaanvraag van onderzoeker Sebo Uithol.

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!