Statement studentenpartijen en commotie om filmende beveiliging bij debat

07-09-2023

Studentenpartijen Green+, Knokpartij, AKKUraatd en ISEC maakten vanmiddag een kort statement tijdens de Radboud Reflects-lezing over de vrijheid van meningsuiting en de aanwezigheid van de GNSV op de introductiemarkt. Namens de vier partijen zei Tom Steenblok van de Knokpartij dat ‘dit soort intolerante partijen haaks staan op de waarden van de Radboud Universiteit’ en riep hij op ‘dit soort partijen in de toekomst te weren van evenementen op de campus.’

Na het statement vroeg rector Han van Krieken, die samen met politiek filosoof Mathijs van de Sande de discussie voerde, of de partijen bereid zouden zijn tot dialoog met de GNSV. Daar werd bevestigend op geantwoord, waarna Van Krieken beloofde om dan voor een veilige omgeving te zorgen waarin dat gesprek kan plaatsvinden.

Naar aanleiding van het handgemeen tijdens de intro, waarbij drie GNSV-leden gewond raakten, had de universiteit voor beveiliging gezorgd. Aan het begin van het gesprek ontstond commotie in de zaal toen bleek dat de beveiliging ook aan het filmen was. Na ingrijpen van de moderator werd beloofd dat de beelden verwijderd zouden worden.

Click here for English.

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!