Wim van der Meeren is nieuwe voorzitter Stichtingsbestuur

16-10-2020

Wim van der Meeren is door de Stichting Katholieke Universiteit, de raad van toezicht van de Radboud Universiteit en het Radboudumc, benoemd tot voorzitter. Dat meldt de Radboud Universiteit op haar website. Daarmee volgt hij Loek Hermans op. Eerder was Van der Meeren voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar CZ.

De SKU benoemde nog drie andere leden. Dymph van den Boom krijgt de portfeuille Onderwijs & Onderzoek onder haar hoede. De oud-rector van de Universiteit van Amsterdam greep eerder naast deze functie, omdat de leden van de Bisschoppenconferentie haar niet katholiek genoeg vonden. Van den Boom trad de afgelopen jaren wel op als adviseur van het Stichtingsbestuur. In 2019 stelde de Universiteit van Amsterdam een onderzoek in naar Van den Boom voor vermeend plagiaat. Hoewel de commissie stuitte op slordigheden en een gebrek aan bronvermeldingen, werd de oud-rector hiervan vrijgesproken.

Daarnaast is Valerie Frissen benoemd voor de portefeuille Innovatie, Valorisatie & Digitalisering en Frederieke Leeflang van Deloitte Legal voor de portefeuille Juridisch Domein & Governance.

 

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!