AKKUraatd: ‘Maak van Erasmustoren bruisend campuscentrum’

21 jan 2020

OPINIE – Het is mooi dat de universiteit plannen heeft voor studentenhuisvesting in het Erasmusgebouw, vindt studentenfractie AKKUraatd. Het is een uitgelezen kans om van het gebouw een levendig campuscentrum te maken, schrijven de medezeggenschapsleden.

Net als menig ander lezer lazen wij als studentenfractie AKKUraatd afgelopen donderdag met grote interesse over de nieuwe plannen voor het Eramusgebouw. AKKUraatd pleit al langer voor meer huisvesting op de campus en is enthousiast dat dit nu eindelijk op de planning staat. Wij denken graag mee om van onze grijze blokkentoren een bruisend campuscentrum te maken.

In deze krappe woningmarkt is er grote vraag naar kwalitatief goede woonruimtes, zeker ook onder internationale studenten. De beste oplossing hiervoor is simpelweg het creëren van meer studentenwoningen. AKKUraatd heeft in het verleden al plannen ingediend om huisvesting op de campus te realiseren. Zo brachten wij vorig jaar het Spinozagebouw als optie naar voren, toen de bestemming van dit gebouw nog onduidelijk was. Daarom is AKKUraatd blij verrast dat de universiteit nu in haar eigen plannen spreekt over studentenhuisvesting in de Erasmustoren.

Studentenbar

Het universiteitsbestuur wil dat het Erasmusgebouw multifunctioneel ingezet wordt en noemt daarom naast studentenhuisvesting de mogelijkheid om ruimte vrij te maken voor een congrescentrum. AKKUraatd ziet het als uitgelezen kans om naast dit congrescentrum ook andere culturele faciliteiten te creëren, zoals nieuwe repetitieruimtes, waar grote vraag naar is vanuit de culturele verenigingen. Het past ook bij de wens van het universiteitsbestuur om de campus om te bouwen tot een toegankelijke bruisende plek waarin cultuur een belangrijke rol speelt.

Wat AKKUraatd betreft, zijn er nog veel meer voorzieningen denkbaar die in het centrum van de campus passen. Denk hierbij aan een studentenbar voor de verschillende faculteiten rond het Erasmusgebouw. Die zou letterlijk voor meer leven in de brouwerij kunnen zorgen. Natuurlijk zijn meer studiewerkplekken onder studenten ook zeer gewild. Om het Erasmusgebouw heen kunnen buitenwerkplekken, picknickenplaatsen en sportpleinen in de openlucht daarnaast voor nieuwe ontmoetingsplekken zorgen. Of doe eens gek: waarom maken we van de Erasmuslaan niet meteen een park met veel groen, waar wandelpaden de verschillende faculteiten van de Radboud Universiteit meer met elkaar verbinden? AKKUraatd wil op deze manier een heus Erasmuspark maken.

Wij gaan graag in gesprek met het universiteitsbestuur om samen een campus te vormen waar elke andere student in Nederland jaloers op zal zijn.

2 reacties

  1. TC schreef op 21 januari 2020 om 12:07

  2. Stan van Pelt schreef op 21 januari 2020 om 12:56

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!