Auto schept fietser op rotonde Heyendaalseweg

27 sep 2018

Een fietser is vanmiddag geschept door een automobilist op de rotonde bij de Heyendaalseweg. Waarschijnlijk is het slachtoffer een Mexicaanse student.

Op de rotonde bij de Erasmuslaan en de Heyndaalseweg is aan het eind van de middag een fietser geschept door een auto. Het slachtoffer is volgens de politie van Mexicaanse nationaliteit, waarschijnlijk betreft het een student. De man klapte op de voorruit van de wagen toen een automobilist hem op de rotonde geen voorrang verleende. ‘De fietser kwam uit de richting van Brakkenstein’, zegt een woordvoerder van de politie.

Hij fietste aan de ‘verkeerde’ kant van de weg, ofwel aan de kant van het Erasmusgebouw. Het fietspad ter hoogte van de rotonde is een tweerichtingspad, maar waarschijnlijk niet op het stukje waar de man fietste.

Het slachtoffer is met een gebroken arm en hoofdletsel in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Onoverzichtelijk

De rotonde is al jaren onderwerp van gesprek vanwege de onoverzichtelijke situatie. In 2013 pakte de gemeente de rotonde aan, op aandringen van de universiteit en studentenvakbond AKKU. Het fietspad aan de kant van het Erasmusgebouw werd verhoogd, zodat automobilisten en buschauffeurs zich meer bewust zouden worden van de voorrangssituatie.

1 reactie

  1. Rupke (oren groter dan het kupke) schreef op 5 oktober 2018 om 09:32

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!