Brand in studentenhuis T.H.O.R. blijkt rookmachine

20 sep 2019

Loeiende sirenes donderdagavond in de Bijleveldsingel in Nijmegen. Brandweer en politie rukten met meerdere voertuigen uit naar een vermeende brand in het verenigingshuis van dispuut T.H.O.R.

Omstanders zagen rook uit het pand komen en belden de hulpdiensten. Toen bij aankomst niemand de deur opendeed, verschafte de brandweer zich met een ram toegang tot het pand. Eenmaal binnen bleek er geen brand, maar stond een rookmachine rook te blazen.

Borrel

Na een feestje in huis waren de studenten de stad in te gaan. ‘Bij het afsluiten is de rookmachine per ongeluk aangegaan’, vertelt een van de dispuutsleden. ‘We hebben hem tijdens de borrel niet gebruikt.’

De schade bleef voor de studenten gelukkig beperkt tot een kapotte voordeur. ‘We zijn vooral blij dat er geen echte brand was en er niemand gewond is geraakt’, aldus een woordvoerder van T.H.O.R. De hulpdiensten gaan de kosten niet verhalen op het dispuut, zo laat de politie weten.

Illegaal

Eerder dit jaar besloot de gemeente dat de bewoners van dispuutshuis T.H.O.R. in augustus 2019 hun huis moesten verlaten. Volgens de gemeente tast het dispuut de leefbaarheid van omwonenden aan: buurtbewoners klagen al jaren steen en been over de studentenhuizen in hun wijk. Daarom werd er geen vergunning verleend.

De eigenaar van het pand stapte naar de rechter om die beslissing aan te vechten. Wanneer de zaak dient, is onbekend. De studenten zitten intussen nog altijd in het pand.

3 reacties

 1. Verschueren schreef op 20 september 2019 om 17:51

  Dag meneer Vermeulen en eigenaar van pand Bijleveldsingel 80, Thor dispuut en ODRN.
  Sinds 1980 ben ik woonachtig op de Wilhelminasingel.Kocht het het huis en er kreeg meteen twee studentenhuizen naast mij en in de straat.
  de verhuurder/ eigenaar is wel in het bezit van een omzetvergunning.Hieruit blijkt dus, dat het wel verplicht was.
  Verder wil ik opmerken, dat de vele overlast van pand Thor niet het geluid uit de kelder is, waar men zich steeds op beroept, maar het volkomen vrijpostige in bezit nemen van de omgeving rond hun pand.Ontgroening manifestaties, nachtelijke acties naar de leerlingen van de school aan de overkant , etc etc
  Totaal niet aanspreekbaar….antwoorden als “had je hier maar niet moeten komen wonen het is toch een studentenbuurt…” Maken elk contact onmogelijk.

 2. Jhm Verschueren schreef op 21 september 2019 om 06:11

  Tja, zoveelste incident bij THOR in deze druk bezette buurt met nog 7 Kamerverhuurpanden en een studentenuitzendbureau met onbeperkte openingstijden en veel bezoekers etc

 3. Een leerling die alleen ’s nachts les heeft schreef op 4 oktober 2019 om 11:57

  Nachtelijke acties naar de leerlingen van de school aan de overkant? Hoe verzin je het haha

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!