Code oranje: feestelijke opening Maria Montessori valt in het water

19 mei 2022

Het festival dat gepland stond als feestelijke opening van het Maria Montessorigebouw gaat niet door vanwege noodweer. Vanmiddag werd een kleine anderhalf uur voordat de festiviteiten van start zouden gaan de boel afgeblazen, uit veiligheidsoverwegingen.

Een podium, barretjes, foodtrucs, zitzakken: alles stond klaar voor MariaLand, de langverwachte feestelijke opening van het Maria Montessorigebouw. Totdat het begon te regenen en code oranje werd afgekondigd. De hele middag trokken er regen- en onweersbuien over, waardoor het feest op het laatste moment werd afgeblazen. Uit veiligheidsoverwegingen, laat een woordvoerder van de universiteit weten.

Het KNMI had zelfs code oranje afgegeven voor het oosten van het land. Hoewel de dag zonnig begon bleek die waarschuwing niet onterecht. Toen het noodweer losbarstte veranderde het festivalterrein tussen het Maria Montessorigebouw en het Collegezalencomplex in korte tijd in een waterballet.

Chagrijn

Het chagrijn bij de organisatie, dat twee volle dagen had gewerkt aan de opbouw, is groot. ‘We balen als een stekker’, aldus één van de organisatoren. Er werden zo’n 800 mensen verwacht bij de opening. Rond 15.00 uur werd dan ook begonnen met de afbouw.

Het is niet de eerste keer dat flinke hoosbuien voor overlast zorgen bij het nieuwe Montessorigebouw. Vorig jaar nog kwamen de kelders blank te staan na noodweer.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!