Dertig dagen droog (2): Italo Disco

02-03-2017, 17:06

Student Auke is helemaal klaar met de hoofdpijn en kurkdroge tong in de ochtend. Hij drinkt een maand geen alcohol en doet daarvan verslag op voxweb.nl. Vandaag deel 2: 'Carnaval zonder alcohol is niet te harden.'

Wie denkt dat de beste feestjes te vinden zijn in de Molenstraat heeft het goed mis! De Italo Disco feestjes in Café de Plak behoren tot de absolute top van de feestjes. Hier gaat jong en oud los op de aller-aller beste Italiaanse disco muziek uit de jaren tachtig. Wat dat dan precies voor muziek is zie je hier (let vooral op de videoclip).

Een cola-kater bestaat niet

Het is tegen middernacht als ik deze danstempel binnen stap. Ik zie mannen met matten en vrouwen met leggings. Mijn drang om een pintje te vatten en mijn kekste dansmoves uit te kast te halen wordt groter en groter naarmate de Italiaanse disco-muziek beter wordt. Tegenover mij op de dansvloer staat een jongen van rond de twintig met een matrozenmutsje op hevig te dansen. Hij komt naar me toe en complimenteert me met mijn dansmoves. Dat drankje heb ik niet nodig, ik dans nu al als een ware Italiaan uit een schimmige disco in de jaren tachtig, zo concludeert hij. Met een grote glimlach proost ik mijn zwarte cola tegen zijn goudgele bier.

Een cola-kater blijkt niet te bestaan, merk ik de ochtend erna. Het is vrijdag de 24ste en DUO heeft zijn maandelijkse plicht weer gedaan: het opbouwen van mijn studieschuld. En uitgerekend dit weekend heeft iemand carnaval ingepland voor geheel zuidelijk Nederland. Mijn beide huisgenoten hebben een geschiedenis in Maastricht, laat dat nu net zo’n beetje dé carnavalshoofdstad van Nederland zijn. Het weekend begint en de roep om een sprokkeldag wordt luider en luider: ‘Ah joh, ga één dagje mee naar Mestreech!’

Verdeel muziek in een ladder van slecht naar goed en onbetwist zal de mensheid carnavalsmuziek onderaan zetten, dat is een feit. Geheel zonder alcohol is carnaval echt niet te harden. Mijn hoofd zou exploderen van de bagger die mijn oren binnen stroomt. Nee, doe mij dan maar de top van die ladder: Italo Disco, dat is pas kwaliteit!

1 reactie

  1. Berend van der Hoeven schreef op 7 maart 2017 om 22:50

Geef een reactie