Eindelijk weer een échte RAGweek, geld gaat naar Nijmegen en Guinee

09 mrt 2022

De jaarlijkse RAGweek begint vandaag. In tegenstelling tot de voorgaande editie is de goededoelenweek weer op de campus. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar Stichting Straatmensen en de Jerome Damey Foundation.

Een biercantus in het Goffertstadion, feesten tot diep in de nacht en eetacties op de campus en in het centrum. Dat staat onder andere op het programma tijdens de RAGweek. Ook de traditionele kalender met foto’s van besturen die uit de kleren gaan, komt terug. Net als de loterij. Daarnaast worden tientallen andere kleinere activiteiten gehouden door verschillende studie- en studentenverenigingen.

Opgelucht

De jaarlijks terugkerende week waarin studenten zich inzetten voor het goede doel is een traditie op de Radboud Universiteit. Dit jaar is de RAGweek vanaf vandaag tot en met woensdag 16 maart. Speciaal aan deze editie is dat er eindelijk géén coronamaatregelen meer zullen gelden.

‘We zijn zo opgelucht dat het gewoon weer fysiek mag’, vertelt voorzitter Famke Reidinga. ‘Vorig jaar was natuurlijk anders, toen was alles online. Voor dit jaar hadden we meerdere scenario’s klaarliggen, maar gelukkig kan het een échte RAGweek worden.’

Weeskinderen

De opbrengst van de week gaat dit jaar naar Stichting Straatmensen en de Jerome Damey Foundation. De eerste deelt maaltijden uit aan dak- en thuislozen in Nijmegen. De Jerome Damey Foundation bouwt een school voor weeskinderen in Guinee. ‘Het gaat daarbij niet alleen om het fysieke gebouw, maar ook om alles eromheen. Denk aan het leveren van eten voor de kinderen.’ Ook houdt de stichting zich bezig met wetgeving: ze probeert ervoor te zorgen dat alle weeskinderen het recht krijgen om naar school te gaan. ‘Dat is nu nog lang niet altijd het geval’, aldus Reidinga.

Vorig jaar haalde de – digitale – RAGweek een recordbedrag van 42.345,98 euro op. Of dat dit jaar meer gaat worden met fysieke activiteiten, durft Reidinga niet te zeggen. ‘Daar gaat het ons ook niet om. Het is geen wedstrijdje om ieder jaar meer geld op te halen, het gaat erom dat we goede doelen een handje helpen én dat we bewustwording creëren onder studenten.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!